Svet
1899 ogledov

Najstnik dvakrat ustreljen v glavo, ker je pozvonil pri napačnih vratih

policija ZDA
Šestnajstletni Ralph Yarl je zavil k napačni hiši. Ko je pozvonil pri vratih, ga je lastnik ustrelil.

Ko so šestnajstletnemu Ralphu Yarlu iz Kansas Cityja v Missouriju naročili, naj gre po svoja mlajša brata, si nihče ni mogel predstavljati, da ga bo ena napaka skoraj stala življenja. Namesto da bi zavil na naslov 115 Terrace, je pomotoma pristal na naslovu 115 Street. Ko je pozvonil na slednjem naslovu, ga je lastnik dvakrat ustrelil v glavo. 

Ranjenega najstnika so prepeljali v bolnišnico, kjer okreva. Strelca je policija pridržala, a kmalu po zaslišanju izpustila. Odločitev policije je sprožila veliko ogorčenja med prebivalci. Številni se namreč sprašujejo, ali ni bilo streljanje rasno motivirano, saj je bil ustreljen temnopolti deček, strelec pa je belopolt.  

Ogorčeni protestniki pred hišo strelca

Pred hišo strelca so v nedeljo potekali protesti. Na transparentih protestnikov je bilo mogoče prebrati napise, kot so "pravica za Ralpha", "življenja temnopoltih štejejo", "pozvoniti pri vratih ni zločin" in "strelec bi moral biti kaznovan", piše CNN. 

Policijska načelnica Stacey Graves je dejala, da v tem trenutku "informacije, ki jih imamo, ne kažejo, da bi šlo za rasno motivirano dejanje, a preiskava še poteka". Zagotovila je, da bodo storili vse, da bi bilo pravici zadoščeno. 

Odprl vrata in ustrelil

Ralph ni imel pri sebi telefona, ko je šel po mlajša brata, je zapisala njegova teta Faith Spoonmore. Na strani GoFundMe.com, kjer se zbirajo sredstva za dečkovo zdravljenje, je zapisala, da je moški, pred katerega hišo se je njen nečak ustavil, fanta ustrelil dvakrat. "Moški je odprl vrata doma, pogledal mojega nečaka in ga ustrelil v glavo. Moj nečak je padel na tla, nato ga je moški ustrelil še enkrat. Ralph se je uspel pobrati in steči po pomoč k sosednji hiši." Pomagali naj bi mu šele pri tretji hiši, kjer je iskal pomoč, a še to potem, ko so mu naročili, naj se uleže na tla in da roke v zrak. 

Deček je utrpel hude poškodbe, a je njegovo stanje trenutno dobro, so sporočili odvetniki, ki ga zastopajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • linlina 21:16 18.april 2023.

    Če ti nekdo pozvoni na vratih, ga ne ustreliš kar tako, pa če je bel, črn ali zelen.

  • dare326 08:35 18.april 2023.

    Očitno imajo v tem naselju veliko opravka z črnci in ravnajo samozaščitno. Tam, kjer ni vlomov in ropov, kjer je malo črncev ni takih problemov, ljudje na posegajo po orožju. Po uradnih podatkih 80% zločinov storijo črnci in to večinoma ...prikaži več med sabo. BLM pa je pri ustanovitvi financiral Soros, kot eno od oblik pritiska na belce s ciljem mešanja in ustvarjanja nove rase. Čisti fašizem.