Svet
36 ogledov

Najstnika na policijo odnesla najdenih pet tisoč evrov

Fanta iz Karlovca 24sata
Na spletu se na Hrvaškem kot požar širi primer dveh najstniških fantov, ki sta dokazala, da je poštenost tudi med mladino še doma.

Prijatelja Bruno Lukić in Vladimir Žgajner, oba stara 15 let, sta danes pred športno dvorano v Karlovcu našla šop bankovcev po 50 evrov v skupni vrednosti petih tisočakov. Poštena mladeniča sta brez odlašanja poklicala policiste in jima predala denar. Kmalu se je javil tudi lastnik denarja.

Pred športno dvorano sta fanta po končanem pouku odšla zato, da bi posnela prispevek za svoj Youtube kanal Debosi. Mimo njiju sta se sprehodila ddva moška, enemu je denar padel iz žepa. Fanta najprej nista videla, da gre za denar, to sta ugotovila kasneje, ko sta se približala. Za portal 24sata sta priznala, da sta oba najprej pomislila, kaj vse bi si lahko privoščila s toliko denarja, a obema je bilo jasno, kaj je edino pravilno storiti v takšnem primeru.

Policisti so fanta pohvalili za njuno odločitev in dejali, da ju bodo pohvalili tudi ravnateljema njunih šol; eden hodi na srednjo ekonomsko šolo, drugi na tehnično gimnazijo.

Policisti so našli lastnika denarja, ki je že navezal stik s fantoma. Omenjeni portal piše, da moški trenutno ni v mestu, da pa se je fantoma zahvalil in jima obljubil, da ju bo peljal na pijačo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 14:09 11.februar 2017.

    eto što slovencima fali poštenje tuđman je njihov uzornik slava mu i njima kninđa bojevnik

  • izRODEk 23:55 10.februar 2017.

    Hvala momci, pronašli ste mojih pet hilijada eura, odlično!- Gospodine, mislite tisuća?- Ma jok bre, hilijada. Hvala momci još jednom! :)