Svet
85 ogledov

Najstniški videi: "Ali sem grd?"

najstnica Youtube
Med najstniki se je pojavil nov skrb vzbujajoč trend. Svoje posnetke objavijo na spletu in sprašujejo, ali so grdi. Nesamozavestni najstniki se tako prepustijo na voljo komentarjem, in kar je še huje – spolnim sprevržencem.

"Ta video sem posnela, ker mi veliko ljudi pravi, da sem grda, in tudi jaz mislim, da sem grda; grda in debela." Tako 13-letna deklica na Youtubu začne svoj video, v katerem kaže svoje fotografije in čaka na odzive.

Tri grozljive besede

Tri besede v angleščini "Am I ugly (prevod: Ali sem grd)", ki smo jih vtipkali v iskalnik na Youtubu, vržejo ven več kot 35 tisoč zadetkov in med njimi je veliko otroških posnetkov.

Medtem ko poskušajo nekateri dopovedati nesamozavestnim najstnikom, da so lepi, da so podobe, ki jih vidijo na modnih brveh in v filmih, ustvarjene umetno, pa drugi komentatorji izkoriščajo zmedene otroke za reševanje lastnih frustracij in jim odgovarjajo, da so res grdi, nekateri pa jih celo nagovarjajo k spolnim odnosom, da jim tako dokažejo, da so lepi.

Vse več zmedenih najstnikov

Na žalost pa je takšnih videoposnetkov na spletu vse več. Pojavljati so se začeli pred tremi leti, ugotavlja Daily Mail, a danes jih na spletu mrgoli. Posnetki 11, 12, 13 let starih deklet in fantov, ki jih zanima le eno: "Ali sem grd?"

Strokovnjaki zato opozarjajo starše, naj vprašajo otroka, zakaj se snema, če ga pri tem zalotijo, prav tako naj otrokovih pripomb, da se počuti grdega, ne jemljejo le kot pubertetniško vedenje, ampak naj se z njim pogovorijo.

Že znano pravilo pa je, naj otrok nima računalnika v svoji sobi, ampak naj bo računalnik recimo v dnevni sobi in naj bodo starši z njim, ko ga uporablja.

 

Komentarjev 1
  • reider 22:07 21.februar 2012.

    Kaj te to! Moj kolega je reko, naj mu posodim svojo osebno, da bi z njo šau v MB froce strašit:) kaj pa na to rečete.-------Da sn čelarn:(