Svet
3695 ogledov

Najverjetnejši kupec Pop TV in Kanal A ima novega lastnika

Proplus, pop tv, kanal a Anže Petkovšek
Vrednosti posla niso razkrili, neuradno pa naj bi ta znašala 2,6 milijarde evrov.

Investicijski sklad KKR je britanski družbi BC Partners LLP prodal svojega telekomunikacijskega operaterja in ponudnika medijskih vsebin United Group, ki posluje v jugovzhodni Evropi, tudi Sloveniji, danes piše časnik Wall Street Journal.

Družba United Group s sedežem v Amsterdamu se opisuje kot največji alternativni telekomunikacijski operater na območju nekdanje Jugoslavije. Nastala je leta 2007 z združitvijo srbskega kabelskega operaterja SBB in slovenskega telekomunikacijskega operaterja Telemach, ki se jima je kmalu pridružil še Telemach Bosna. Leta 2014 si je je United Group priključil tudi črnogorski Telemach, leto pozneje je v Sloveniji Telemach prevzel Tušmobil.

Od marca 2014 je bil United Group, ki je medtem prerasel v telekomunikacijskega operaterja in ponudnika medijskih vsebin v večjem delu nekdanje Jugoslavije, v večinski lasti sklada KKR s sedežem v New Yorku. Lani poleti je napovedal tudi prevzem družbe Pro Plus, pod okriljem katere oddajata televiziji POP TV in Kanal A, a še čaka na dovoljenje slovenskega varuha konkurence.

Danes ima United Group po lastnih navedbah 3,62 milijona uporabnikov, medtem ko jih je imel spomladi 2014 ob prehodu v večinsko lastništvo KKR 1,89 milijona. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca, je ustvaril 539,7 milijona evrov prihodkov, je razvidno z njegovih spletnih strani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mirror 15:43 27.september 2018.

    Spet smo skupaj v Jugi. Zato pa imamo satelitski program namenjen vzhodnim državam.