Svet
4 ogledov

Nam grozi nuklearni džihad?

Bin Laden naj bi bil še živ glede na članek, ki je 9. novembra izšel v londonske Žurnal24 main
Po podatkih FBI-ja naj bi mednarodna teroristična mreža Al Kaida kmalu objavila nov videoposnetek. Tokrat s še resnejšimi grožnjami, kot smo jih vajeni.

Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI trdi, da se bo kmalu pojavil nov videoposnetek Osame bin Ladna, vodje mednarodne teroristične mreže Al Kaida. Vsebina videa z naslovom Nuklearni džihad – ultimativni terorizem pa naj bi bila še šokantnejša kot v preteklosti. Kot pravijo Američani, bo Al Kaida zagrozila z nuklearnim džihadom. "Prejeli smo več poročil o novem videoposnetku, ki naj bi ga Al Kaida kmalu objavila. Tokrat naj bi svoje bojevnike pozvali k uporabi orožja za množično uničevanje," je povedal predstavnik FBI-ja Richard Kolko in dodal, da za zdaj še ne vedo, kje nameravajo teroristi udariti.

Ameriški obveščevalci pravijo, da je treba grožnje teroristične organizacije jemati resno, čeprav Al Kaida v tem trenutku še nima dostopa do jedrskega ali kemičnega orožja. "Kot vidimo, imajo jasne cilje. Na to se moramo pripraviti. Zaskrbljenost ni odveč," opozarjajo obveščevalci. Nasvet je FBI upošteval, saj je informacijo že posredoval 18.000 varnostnim agencijam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.