Svet
18 ogledov

Nameraval je izvesti napad na paradi ponosa v Los Angelesu

Portland streljanje Profimedias
V bližini Los Angelesa so v nedeljo nekaj ur pred začetkom tamkajšnje parade ponosa prijeli moškega, ki je imel v avtomobilu veliko orožja in eksploziva.

Policija je kasneje sporočila, da je 20-letni James Howell iz Indiane nameraval izvesti napad na prireditvi, poročajo tuje tiskovne agencije. Parado ponosa so kljub temu izvedli.

Moškega so aretirali v kraju Santa Monica, ker so v njegovem avtomobilu našli več kosov orožja, večjo količino streliva in material za izdelavo bombe. Prijeli so ga le nekaj ur po strelskem pohodu v gejevskem klubu v Orlandu na Floridi, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi.

Kot je na družbenem omrežju Twitter sporočila tiskovna vodja policijske uprave v Santa Monici Jacqueline Seabrooks, je moški po ugotovitvah preiskovalcev nameraval na paradi ponosa "povzročiti škodo". Kaj točno je nameraval storiti, za zdaj ni znano.

Povezave z napadalcem v Orlandu niso ugotovili

Policija zaenkrat ni ugotovila morebitne povezave med prijetim moškim in pokolom v Orlandu, kjer je 29-letni Omar Saddiqui Mateen v nedeljo zgodaj zjutraj napadel homoseksualni klub Pulse in streljal okoli sebe, pri čemer je bilo ubitih najmanj 50 ljudi, 53 jih je bilo ranjenih.

Oblasti v Los Angelesu so zaradi aretacije razmišljale o odpovedi parade, nato pa so jo kljub temu izvedli, a ob močno poostrenih varnostnih ukrepih. Parada ponosa je po poročanju tujih tiskovnih agencij potekala brez incidentov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.