Svet
6 ogledov

Namerno izpostavljanje otrok novi gripi

Zdravniki svarijo, naj starši ne izpostavljajo otrok novi gripi. Žurnal24 main
V Veliki Britaniji so se pojavile tako imenovane "zabave z novo gripo", kjer starši namerno izpostavljajo svoje otroke okužbi.

Zdravniki so bili zgroženi, ko so na idejo o zabavah z novo gripo naleteli na spletnih forumih. Ideja zabav je naslednja; če se otrok okuži z novo gripo zdaj, bo kasneje, ko bo prišla morda nevarnejša mutirana različica, nanjo imun.

Zdravniki svarijo, da je to vse prej kot pametna ideja. "Sam ne bi šel na tako zabavo. Res gre za precej mil virus, vendar ljudje še zmeraj obolevajo in celo umirajo," opozarja zdravnik Richard Jarvis.

Ustanovitelj spletnega portala mumsnet (splet za mamice) Justine Roberts priznava, da se tudi na njegovem spletu pojavljajo ideje o "zabavi z novo gripo". "Ljudje pravijo, ali lahko pridemo k vam, če bo kdo zbolel za novo gripo," pravi Roberts.

Velika neznanka
Zdravniki predvsem opozarjajo, da do zdaj znanih virusnih obolenj ne smemo enačiti z novo gripo. O njej obstaja še veliko neznank.

Raziskave na Univerzi George Washington so res pokazale, da je bilo v primeru španske gripe leta 1918 tako, da je bilo na tistih področjih, kjer je bilo v prvem valu veliko obolenj, v drugem valu manj smrtnih žrtev. Vendar, svarijo zdravniki, nihče ne ve, ali to velja tudi za novo gripo. Pravzaprav lahko namerno izpostavljanje okužbi pripelje do povečanega števila obolenj, virus pa dobi tudi več možnosti za mutacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.