Svet
39 ogledov

Namesto banan dobili kokain

banane kokain Reuters
Pet berlinskih supermarketov je dobilo prav posebno pošiljko banan.

V supermarkete v Berlinu so dostavili banane, a ko so zaposleni želeli banane dati na police, so videli, da so pravzaprav dobili kokain. Skupaj kar 140 kilogramov belega praška. Gre za največje odkritje kokaina v nemškem glavnem mestu v zadnjih petnajstih letih. Za celotno pošiljko bi po ocenah policije na črnem trgu dobili šest milijonov evrov.

Preprodajalci so se zmotili

Pošiljka je v trgovine najbrž prišla zaradi logistične napake preprodajalcev. "Seveda smo bili presenečeni," je dejal Olaf Schremm, ki vodi oddelek za boj proti drogam. "Ne vem, kje je prišlo do napake v dobavni verigi."

Zaboji z bananami so skupaj s še 1.134 zaboji prispeli iz Kolumbije v Hamburg in nato bili prepeljani v Berlin. V sedmih so našli kokain. Kam je bilo teh sedem zabojev v resnici namenjenih, ni znano.

Droge pogosto pridejo iz Južne Amerike v Evropo na ladjah. Policija pa le težko nadzoruje vse kontejnerje v hamburškem pristanišču. Schremm poudarja, da je nemogoče imeti nadzor nad vsem. Kokain sicer iz Južne Amerike večinoma tihotapijo preko letalske pošte ali kurirjev. Leta 2012 so nemški preiskovalci zasegli skupno 1,26 tone kokaina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.