Svet
38 ogledov

Namesto beguncem, denar pošiljal džihadistom

Skrajneži Žurnal24 main
Britanski obveščevalci domnevajo, da je Mohammed Khaled denar, ki so ga na Otoku zbirali za sirske begunce, pošiljal Islamski državi. Khaledu naj bi uspelo iz Velike Britanije pobegniti v Siriji, kjer naj bi se je pridružil islamskim skrajnežem.

45-letnega Khlaeda, ki je živel v zahodnem delu Londona, so že pred časom dodali na seznam domnevnih financerjev teroristov in mu zamrznili premoženje, piše britanski Telegraph.  

Oblasti v Londonu so bankam ukazale naj zaprejo njegove transakcijske račune in blokirajo vse morebitne transakcije.

Khaled je uporabljal devet lažnih identitet s katerimi naj bi za sirske begunce zbral več deset tisoč evrov, denar pa je nato pošiljal skrajnežem.

Britanski mediji pa se sprašujejo nad učinkovitostjo nadzora na državnih mejah, glede na to, da mu je uspelo pobegniti v Sirijo kljub temu, da je bilo njegovo ime na seznamu oseb, ki so jim zaradi povezav s teroristi zamrznili premoženje.

Khlaed, ki se je na tem seznamu znašel skupaj s še 22 osumljenci, je odločitev o zamrznitvi premoženja na sodišču sicer izpodbijal, a so primer umaknili, ko se je izvedelo, da je iz Velike Britanije pobegnil.

Kdaj natančno se mu je iz države uspelo izmuzniti ni jasno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Vesoljec 11:23 07.december 2015.

    Za takšno lenuharstvo Žurnalovi "novinarji" prejemajo plačo. (FDV & FF Express.)

  • maneken 09:30 07.december 2015.

    Žurnal, tako ste leni, da eno in isto sliko uporabljate za vse s temi izrodki povezane članke.In zato moram vse dni gledati, kako mi ena primitivna kreatura v čeladi žuga s prstom. Pa na čigavi strani ste vi, a ...prikaži veča ste njihova filiala ali kaj?