Svet
12 ogledov

Namesto eno uro leteli 24 ur

Croatia Ailines. Pixsell
Potniki hrvaškega letalskega prevoznika Croatia Airlines, ki so leteli iz Münchna v Zagreb niso imeli sreče. Najprej jim je težavo delala megla, nato pokvarjen avion, zaprta letališča in stavka. Polet je tako skupaj namesto ene ure trajal 24 ur.

Airbus Croatie Airlines je skušal v četrtek okoli 23. ure odleteti proti Zagrebu. Najprej se je zapletlo zaradi goste megle, saj pilotu ni uspelo aktivirati naprave za letenje po megli.

Ker tako ni smel pristati v Zagrebu in ker sta bila letališča v Splitu in Dubrovniku že zaprta (vrata zapreta ob 22. uri), je bila edina možnost ta, da se odleti na najbližje letališče, ki je odprto 24 ur na dan. 108 potnikov se je tako iz Münchna odpravilo v Rim, kjer je letalska družba potnikom plačala prenočitev v hotelu.

Naslednji dan pa so potniki doživeli nov šok. Zaradi stavke v Rimu je bil let proti Zagrebu odpovedan. Na letalo so tako potniki lahko sedli šele v popoldne. A poleteli so lahko le do Pule, kjer jih je čakal avtobus, ki jih je končno pripeljal v hrvaško prestolnico.

Kot še piše Jutarnji list, je neobičajno dolgo potovanje iz Münchna v Zagreb hrvaškega letalskega prevoznika stalo več sto tisoč evrov.



Komentarjev 1
  • Kika 18:30 20.november 2011.

    Žurnal, Žurnal, lektor vam res ne bi škodil... Ali naj pa vsaj avtor članek za seboj prebere, preden ga odda... Katerega spola pa je letališče? "...sta bila letališča v Splitu in Dubrovniku že zaprta..."