Svet
2760 ogledov

Namesto šefov avto s sekiro uničil vozilo drugega voznika

hrvaška policija Nikola Cutuk/PIXSELL
Za 44-letnika tožilstvo zahteva deset mesecev pogojne zaporne kazni.

Zagrebško tožilstvo je obtožilo 44-letnega delavca, da je julija v Zagrebu s sekiro uničil luksuzni audi A8. Obtoženi je dejanje priznal s pojasnilom, da je nameraval razbiti avtomobil svojega delodajalca. Med preiskavo pa so ugotovili, da je uničil avtomobil drugega lastnika, poročajo hrvaški mediji.

V obtožnici tožilstvo navaja, da je 44-letnik v soseski v zahodnem delu Zagreba s sekiro razbil stekla in panoramsko streho ter poškodoval karoserijo na vseh straneh audija A8 quattro. Obtoženi je pojasnil, se je za to odločil, ker mu lastnik podjetja, v katerem je delal, dolguje več plač, ki mu jih ni želel izplačati. Prepričan je namreč bil, da gre za šefov avtomobil.

Mimoidoče prosil, da se umaknejo

Med preiskavo pa se je pokazalo, da se je znesel nad avtomobilom, ki ni bil v lasti njegovega šefa, temveč podjetja Good and Fast, ki ni imelo nobene povezave s sporom o plačah. Novi audi A8 je na Hrvaškem naprodaj za okoli 900.000 kun, kar je približno 120.000 evrov.

Hrvaški mediji so o dogodku poročali že julija. Kot so med drugim zapisali, je 44-letnik prosil mimoidoče, naj se umaknejo, preden je začel razbijati avtomobil, da ne bi koga poškodoval. Po dejanju pa se je usedel in mirno počakal policijo.

*Fotografija je simbolična

Nesreča v Dugem selu Svet Z avtom priletela v kavarno: "Parkirala je"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • ico8 17:53 12.oktober 2021.

    Kaksen idiot, no ja, kopija "nasih" jate, Leon in podobnih balkanezov! Kaj ima bizgec neumni od vsega, pa tudi, ce bi mu primitivcu uspelo zadeti "pravi" avto? Nic, nula, nada, niente, nothing, nulkomanuljezus... O ja, dobil bo denarno kazen, mogoce ...prikaži več celo zastonj prehrano in nocitev v "cuzi"... Primitivcem je pac vsaka uradna pot nerazumljiva, tako imamo!

  • Avatar jate
    jate 16:52 12.oktober 2021.

    škoda da je falil avto,,zato pa se bo še bolj potrudil da razbije šefov avto in šefa,,,če ne da keša ponavadi potlej sledi familja

  • Avatar Leon
    Leon 16:36 12.oktober 2021.

    Šef pride drugič na vrsto .