Svet
17 ogledov

Napad na ameriški konzulat

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Blizu ameriškega konzulata v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana so odjeknile najmanj tri močne eksplozije, prišlo pa je tudi do streljanja.

Kot so potrdili na ameriškem veleposlaništvu v Islamabadu, je šlo za napad na prostore njihovega konzulata v Pešavarju. V eksplozijah je umrlo najmanj sedem oseb. Nato je med napadalci in policijo prišlo še do streljanja. Med smrtnimi žrtvami so tudi štirje napadalci in policist.

Napade je izvedlo med deset in petnajst islamskih upornikov, ki so se v bližino konzulata pripeljali z dvema kamionoma. Eden od napadalcev naj bi ob ograji pred konzulatom sprožil eksploziv, ki ga je imel privezanega na telesu, nato pa so na napadalce začeli streljati policisti. Sledilo je še več eksplozij.

Območje okrog konzulata so nato varnostne sile obkolile, razmere pa naj bi bile sedaj pod nadzorom.

Odgovornost za eksplozije so prek telefona prevzeli pakistanski talibani. Kot je sporočil njihov predstavnik, so bili napadi odgovor na napade ameriških brezpilotnih letal, ki skoraj dnevno ciljajo tarče na severozahodu Pakistana. Gre za območje, ki velja za utrdbo talibanov.

Do eksplozij je prišlo le malo po današnjem samomorilskem napadu mestu Timargarah, ki prav tako leži na severozahodu Pakistana. Ta napad je po zadnjih podatkih terjal 41 mrtvih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.