Svet
17 ogledov

Napad na imama, ki kritizira bojevanje za Islamsko državo

V BiH z nožem napadli imama islamske skupnosti, ki je znan po svojem nasprotovanju rekrutiranju mladih za boje na strani Islamske države.

Imama Selvedina Beganovića je z nožem napadel neznani moški, imam je prepričan, da ga je nameraval ubiti. “Dogajalo se je zelo hitro,” napad 500 metrov stran od svojega doma opisuje imam. “Z nožem je neznanec zamahnil proti meni, začutil sem, da me je rani po levem ramenu, porezal me je tudi v predelu dlani. Uspel me je raniti tudi v predel prsnega koša, vendar v tem primeru je šlo bolj za udarec, ki je povzročil modrice. Ko me je nameraval zabosti v trebuh, sem se uspel ubraniti,” je še za Dnevni Avaz povedal imam Beganović iz vasi Trnovi pri Veliki Kladuši. “Hvala Alahu, da sem dobro, zahvaljujem se zdravnikom in policiji, ki so res hitro reagirali.

Beganović je pred tem v odprtem pismu obsodil pozive Bilala Bosnića, imama iz bližnjega Bužima, naj se mladi iz BiH pridružijo IS in odidejo v boje v Siriji in Iraku.

Zaradi pisma je postal tarča več verbalnih napadov s strani radikalnih islamistov, zažgali so mu avtomobil, grozili, da mu bodo ubili otroke, in tudi sicer pozivali na njegov linč.

Policija napadalca po pisanju portal Dnevni Avaz še išče. 

Komentarjev 2
  • mph 23:40 09.december 2014.

    Se strinjam, žal za take vedno slabo konča. Take ideje je treba zatret za vsako ceno in čimprej.Kakorkoli, vedno znova se vračamo na isto, kako čudovito bi bilo živet na tem svetu brez religije, bogov, škratov, ....

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:47 09.december 2014.

    tle se lepo vid tud muslimani niso vsi isti. eni so dobri, drugi slabi. vsa čast imamu k zagovarja da se ostane doma in mirno rešuje morebitne probleme.