Svet
2802 ogledov

Napad na novinarko, vpleten slovenski državljan

hrvaška policija Tomislav Miletic/PIXSELL
Hrvaška policija je zaradi napada na novinarko hrvaške radiotelevizije Majo Sever in sodnico Sandro Artuković vložila kazensko prijavo proti dvema moškima.

Hrvaška policija je vložila kazensko prijavo proti 44-letnemu hrvaškemu državljanu in 56-letnemu državljanu Slovenije, danes poročajo hrvaški mediji. Njune identitete niso razkrili.

Novinarka Maja Sever in sodnica Sandra Artuković, ki je bila v preteklosti namestnica pravosodnega ministra, sta v ponedeljek na otoku Tijat skušali preveriti, ali restavracija Spirito še deluje, čeprav je državna inšpekcija odredila njeno zaprtje. Po navedbah prič ju je napadel lastnik restavracije, ki je prišel do čolna, na katerem sta bili, ter jima vzel mobitel.

"Kriminalistična preiskava je potrdila, da sta osumljena pred otokom Tijat 1. avgusta skušala onemogočiti delo 51-letnice, ki je bila s 56-letnico skupaj v plovilu. Večkrat sta se s svojim plovilom zagnala proti njunemu plovilu in jima grozila, zaradi česar sta se zbali za osebno varnost. Pri tem je bil 51-letnici odvzet mobitel, ki ga je kasneje dobila nazaj," je sporočila šibeniško-kninska policijska uprava.

Novinarka je po incidentu dejala, da ni slikala nikogar, temveč le plažo, slučajno je dopustovala v šibeniškem arhipelagu, k restavraciji pa jo je zvabila radovednost.

Po navedbah medijev lastnik omenjene restavracije meni, da je zaliv, v katerem se nahaja gostinski objekt, njegov, čeprav uradno ni naveden kot lastnik tega zemljišča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Dusan12 15:55 03.avgust 2022.

    Mafija je ukinila uspešno delo slo novinarjev, slo mediji so trenutno na nivoju Pavlihe pred desetletji, izumrli so, kot dinozavri, čislanih razizkovalnih novinarjev ni več, Milosaljević bo vsak trenutek brez študentov in potem, …. Prognoza vremena, Leon, kombinacija Endr, borza, …

  • Avatar Leon
    Leon 13:29 03.avgust 2022.

    Mafija ne pozna meja