Svet
13252 ogledov

V Hurgadi zabodli šest turistk, dve mrtvi

Napad v Hurgadi Profiemdia
Neznani moški je na plaži v egiptovskem letovišču Hurgada z nožem napadel šest turistk.

Po zadnjih informacijah egiptovskih oblasti sta v današnjem napadu v egiptovski Hurgadi ob Rdečem morju umrli nemški turistki. Nemško ministrstvo za zunanje zadeva te možnosti ni izključilo, a tudi ne z gotovostjo potrdilo.  

Pred tem so tuji mediji poročali, da sta v napadu umrli dve turistki iz Ukrajine, štiri druge pa naj bi bile ranjene. Napadalec naj bi v hotelski turistični resort priplaval iz javne plaže, napadel pa je samo ženske.

Moški je po poročanju tujih medijev v hotelu Zahabia najprej ubil dve ženski, nato pa še dve poškodoval. Nato je stekel na plažo v bližini ter, preden ga je policija prijela, tam poškodoval še dve osebi. 

Moškega napadalca, ki naj bi bil star med 20 in 30 let, je policija zaslišala, da bi ugotovila motiv napada.  

Po nekaterih podatkih sta med poškodovanimi dve Čehinji in dve Armeniki. Srbski mediji so pred tem navajali, da sta poškodvani tudi dve Srbkinji, a srbsko veleposlaništvo tega ni potrdilo.

Tam je je 250 Slovencev

S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da po doslej znanih informacijah v napadu slovenski državljani niso bili ranjeni. Dodali so, da je MZZ v stalnem stiku z egiptovskimi oblastmi in slovenskimi turističnimi agencijami, ki imajo v Hurgadi svoje goste.

Na območju Hurgade je po podatkih MZZ trenutno vsaj 250 slovenskih turistov. Ministrstvo sicer slovenskim državljanom na svoji spletni strani odsvetuje vsa potovanja v določene predele Egipta.

Današnji napad na turiste v Egiptu je po zadnjih podatkih zahteval najmanj dve smrtni žrtvi, ukrajinski državljanki, ranjene so bile še štiri tuje turistke.

Kot je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo, je napadalec, ki je napad izvedel z nožem, do letoviške plaže priplaval z druge javne plaže. Ostale podrobnosti še niso znane.

Podoben napad že januarja

V Hurgadi so bili v napadu z nožem januarja lani ranjeni trije turisti. Napad sta izvedla napadalca, simpatizerja skrajne skupine Islamska država. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • majab 19:14 14.julij 2017.

    Religija miru v vsem svojem blišču. Sve bolj se vračajo v kameno dobo.

  • mp5 19:08 14.julij 2017.

    Žurnal ali so ranjene ženske ali moški? Sklanjanje vam ne gre ravno od rok... "štiri turistke so ranjene"... "trije državljani Srbije in poljski državljan"...

  • Lavdan 18:30 14.julij 2017.

    Tja gre Križar, ker mu ne odgovarja hrvaško morje. Povsod se lahko najde kakšen norec, a je več možnosti na krajih kjer so muslimani avtohton narod.