Svet
6 ogledov

Napad na urad ZN

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V mestu Herat na zahodu Afganistana so oboroženi moški napadli urad Združenih narodov. Pripadniki varnostnih sil so štiri napadalce ubili.

Po zadnjih podatkih oblasti sta bila v spopadih z napadalci ranjena varnostnik in policist, vsi štirje napadalci pa so bili v incidentu ubiti. Peti napadalec se je razstrelil pred vhodom v stavbo.

V zgradbi, ki leži okoli osem kilometrov iz središča Herata, je bilo v času napada okoli 20 uradnikov in osebja.

Tiskovni predstavnik urada je sprva dejal, da so napadalci na urad najprej izstrelili več raket, nato pa so streljali ter po napadu pobegnili. Afganistanske oblasti so kasneje potrdile, da se je najprej ob vhodu v urad z avtomobilom bombo razstrelil eden od napadalcev, zmedo ob tem pa so izkoristili ostali trije napadalci, ki so preoblečeni v ženske vstopili v prostore urada.

Afganistan, Herat, napad, ZN | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Herat, kjer so med drugim nameščeni tudi pripadniki Slovenske vojske, ki sodelujejo v mednarodnih silah Isaf v Afganistanu, sicer doslej ni bil pogosto prizorišče napadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.