Svet
24 ogledov

Napad na vojaka, tokrat v Parizu

S skalpelom napadel vojaka v zahodnem delu Pariza. Še eno dejanje terorizma po podobnem dogodku v Londonu?

Neznani moški je okoli 18. ure s skalpelom v vrat zabodel francoskega vojaka, ki je patruljiral v uniformi s še dvema kolegoma v poslovni soseski zahodnega dela Pariza. "Podrobnosti napada še niso znane, prav tako ne identiteta storilca, vendar primer preiskujemo" je povedal francoski predsednik Francois Hollande, ki se trenutno nahaja v etiopski Addis Abbabi.

Po podatkih policije je vojak izgubil večjo količino krvi, vendar ni v življenjski nevarnosti. Zdravi se v bližnji bolnišnici. "Poškodbe so resne, vendar niso življenjsko ogrožujoče," je povedal predstavnik lokalne policije Pierre-Andre Peyvel.

Moški arabskega videza

Francoski dnevnik Le Parisien navaja neimenovan policijski vir, po katerem je osumljeni napadalec moški z brado iz Severne Afrike, star okoli 30 let in oblečen v arabska oblačila. Uradno policija navedb ni potrdila.

Napad se je zgodil le nekaj dni po podobnem napadu v Londonu, kjer sta napadalca z mačeto ubila mladega britanskega vojaka. Moška sta trdila, da sta dejanje storila zaradi maščevanja za nasilje, ki se dogaja nad muslimanskim svetom.

Komentarjev 8
  • ghz891 15:25 26.maj 2013.

    @BoschtjanNevem če sploh razumeš zakaj se tukaj gre, muslimani niso koherentna skupnost, sestavljeni so iz različnih sekt ki si drugače tolmačijo koran, najhujši so dogmatični literaristi, med katerimi imaš tudi salafiste in vahabite - to so tisti ki ...prikaži več se derejo da mora biti vse po njihovo, hočejo šariatsko pravo, zakrite ženske, nosijo brado... Vendar pa vsi muslimani niso taki (velika večina jih je manj striktnih).Nevem kako je lahko nekaj tako kompleksnega "splanirano", malo te daje paranoidna shizofrenija.

  • Boschtjan Zupanchich 09:11 26.maj 2013.

    Andrej, Podpis ! Žal Bodo Prepozno spoznali, kako so ga pobixali !!! Ti islamski " pomočniki" pa bodo samo v pomoč pri klanju nemiroljubnih Kristjanov in ateistov . Žal je To že vse vnaprej "splanirano" .

  • privat 09:08 26.maj 2013.

    če se politika iz agresije ne spremeni v pomoč v pravem pomenu besede je to šele začetek nekega zelo uničujočega dejanja. Nobena sila ne more zdržati občutka krivičnosti ali ogroženosti!