Svet
22 ogledov

Napad v Belgiji

Reševalci v mestu Liege hitijo na pomoč.
1/10
Reuters
Napadalec v belgijskem mestu Liege je odvrgel več granat, nato pa nenadzorovano streljal. Umrlo je najmanj šest oseb, poročajo lokalni mediji, tudi napadalec. Ranjenih je 123 ljudi.

Med ubitimi so po neuradnih podatkih dva najstnika, stara 15 in 17 let, 75-letna ženska in napadalec, ki je storil samomor. Umrla naj bi tudi 20-letni fant in dvoletna deklica, kar pa uradno ni potrjeno.

Ni bil teroristični napad

"Videli smo ljudi s strelnimi ranami na rokah, ramenih. Ljudje so povsem prestrašeni, jokajo, vsi telefonirajo," je dejal novinar lokalnega časopisa La Meuse Gaspard Grosjean, ki je bil eden od prvih na kraju napada – mediji so ga označili za teroristični napad. Vendar pa je belgijski notranji minister zatrdil, da napad ni bil povezan s terorizmom.

Sprva so poročali, da je bilo napadalcev več, celo trije, vendar je bil na morilskem pohodu le en človek. Najprej je na avtobusno postajališče, kjer je čakalo več ljudi, s strehe bližnje pekarne odvrgel tri granate, nato pa še streljal.

Do zob oboroženi policisti so ulice zasedli kmalu po napadu, do katerega je prišlo v bližini kraja, kjer poteka božični sejem. Prebivalcem še vedno svetujejo, naj se umaknejo z ulic. V bližini kraja napada so kar na prostem postavili začasno bolnišnico.


Napadalčev avto so našli nedaleč od avtobusnega postajališča, kjer se je okoli poldneva zgodil napad, posebna policijska enota pa ga je razstrelila.

Znal z orožjem

Po pisanju La Meusea in agencije Belga je napadel 32-letni Nordine Amrani, sicer stari znanec policije. Leta 2008 je bil obsojen na slabih pet let zaporne kazni zaradi posedovanja 9.500 delov različnega orožja, nekaj sestavljenih pušk in pištol ter marihuane. Bil naj bi velik poznavalec orožja in preprodajalec drog.

Komentarjev 2
  • Marko Treven 16:44 13.december 2011.

    ..salo na stran.. poptv, veseli december je, mal vec "VESELIH" vsebin bi bilo dobrodoslo..

  • Marko Treven 16:43 13.december 2011.

    cakam kdaj bo kdo napisu, da so trenerkarji krivi.. :)