Svet
4444 ogledov

Napad v cerkvi: Ena ženska mrtva

Ameriška policija
Ranjenih je šest ljudi.

Policija iz mesta Antioch v ameriški zvezni državi Tennessee je v nedeljo identificirala 25-letnega priseljenca iz Sudana Emanuala Kidego Samsona kot strelca, ki je pred cerkvijo ubil 39-letno Melanie Smith in nato v cerkvi ranil še šest ljudi. Obvladal ga je 22-letni mežnar Robert Engle, ki je preprečil hujši pokol.

Samson se je v nedeljo pripeljal do cerkve in na parkirišču ustrelil žensko ter vstopil v poslopje skozi zadnja vrata in streljal naprej ter ranil še nekaj ljudi. Od šesterice ranjenih sta dve osebi v kritičnem stanju.

Nato ga je naskočil mežnar, s katerim sta se nekaj časa prerivala okrog pištole, ki je počila in strelca zadela v prsi. Engle je nato odhitel do svojega avtomobila po pištolo, se vrnil in Samsona držal na muhi do prihoda policije.

Policija motiva za strelski napad ni takoj ugotovila, čeprav je Samson, ki se je priselil v ZDA leta 1996, pred letom ali dvema obiskoval isto cerkev. V preiskavo morebitnega zločina iz sovraštva se lahko vplete tudi zvezna policija FBI, ker je bil napadalec temnopolt, žrtve pa bele.

Ameriški mediji poročajo tudi o nenavadnih objavah na Facebooku strelca, ki je med drugim tik pred napadom objavil, da "moraš postati ustvarjalec, ne pa biti kar je ustvarjeno" in "več si, kot pa nam pravijo".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • mp5 10:31 25.september 2017.

    D.J. si za stavek "Nato ga je naskočil mežnar, s katerim sta se nekaj časa prerivala okrog pištole, ki je počila in strelca zadela v prsi." zasluži eno "nobel" nagrado.

  • Janez_53 10:11 25.september 2017.

    Čavez, vsaj preberi članek, preden pišeš neumnosti! Problem pa seveda nastopi, če si polpismen in ne razumeš tega, kar prebereš.

  • dimnikar 09:02 25.september 2017.

    Vam res ni jasno iz napisanega, da ni bil musliman ampak kristjan? uau... :O