Svet
23 ogledov

Napad v Londonu: Minister med prvimi, ki je skušal pomagati policistu

Tobias Ellwood napad London Profimedias
Britanski zunanji minister Tobias Ellwood je bil eden od prvih, ki so skušali pomagati hudo ranjenemu policistu pred parlamentarnim poslopjem.

Še preden so pred parlament prišli reševalci, je policistu, ki je umrl v včerajšnjem napadu v Londonu, skušal pomagati minister Tobias Ellwood.

"Tekel je v drugo smer, kot vsi ostali, tekel je proti ranjenemu policistu," je njegovo dejanje opisal eden od očividcev. Njegovo ravnanje številni, tudi njegovi nasprotniki v Veliki Britaniji, označujejo kot herojsko.

Ellwood, ki je bil tudi vojak, je ranjenemu policisti skušal pomagati z dihanjem usta na usta in masažo srca, zatiskal mu je vbodne rane, da bi zmanjšal krvavitev. Z njim pa je ostal vse do prihoda medicinske ekipe. 48-letni policist Keith Palmer je zaradi posledic vbodov umrl.

V času, ko  Ellwood opravljal delo v vojski, je bil tudi na misijah v Kuvajtu. Leta 2002 je v terorističnem napadu na Baliju izgubil brata.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.