Svet
46 ogledov

Napad v Münchnu: Oče prinesel šopek na kraj, kjer so mu ubili sina

Streljanje v Münchnu
1/4
EPA
Žrtve iz Münchna, sedem od devetih je bilo še najstnikov, dobivajo imena.

V tragediji je bil ubit tudi 21-letni Kosovar Dijamant Zabergja. Njegov oče Naim, ki je policist, je danes s fotografijo umorjenega sina na kraj napada prinesel cvetje. 

"Bil je skupaj s prijateljem, ki me je danes poklical in mi povedal, da so kupili pijačo in jo nameravali spiti zunaj. Napadalec je bil le dva metra od njiju. Začel je streljati, prijatelj je uspel pobegniti, mojega sina pa je ustrelil in je umrl. Zdi se mi kot nočna mora. Ne morem verjeti, da je res. Vsi, cela družina, ne moremo verjeti," je dejal. 

Posnetek (oče govori v nemščini, podnapisi so v angleščini) si lahko ogledate spodaj.  

Ubiti so bile tri ženske in šest moških, stari od 13 do 45 let. Kar sedem od devetih žrtev je bilo najstnikov. Identificirali so tudi že Armelo Segashi, ki je po rodu prav tako s Kosova. 

Strelski napad je izvedel 18-letni Ali Sonboly, ki je imel psihične težave, pojavile so se tudi trditve, da naj bi ga v šoli drugi učenci nadlegovali. Tretja žrtev naj bi bila Sabina Sulaj, še poroča Daily Mail. 

Med devetimi žrtvami napada so trije Turki, trije Kosovarji in Grk. Turške zunanje ministrstvo je kasneje sporočilo imena turških žrtev, to naj bi bili Sevda Dag, Can Leyla in Selcuk Kilic.

Na kraj nesreče ljudje prinašajo cvetje, venec pa je položil tudi že bavarski premier. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • jozicamurn 12:11 25.julij 2016.

    Pa kdo bo vojskoval za bogate elitistične sataniste kot so nato? Si malo munjen? Takrat so bili vsi za jugo v jugo vojski z veseljem ne pa to skropucalo za tuje interese imenovano NATO. Logika. Tukaj tiči velik problem. Če ...prikaži več bi bilo samo za "Slovenijo" in obramba Slovenije bi bilo OK, tako pa rataš plačanec za tuje interese predvsem retardiranih američanov z svojo retardirano zunanjo politiko.

  • jozicamurn 13:44 24.julij 2016.

    Kot sem jaz videla mu je bil vzornik Breivik, torej ni maral multikulturalizem, ker tisti lezbicno-gejevski lobi je vecinoma glavni potem pri podpiranju odprtosti kultur in pri uvedbi šeriata v evropo. Naj napomnem da iranci in sedaj hezbolah so proti ...prikaži več isis-u, torej pobiti so bili večinoma albanci in pa turki isisovci, druge razlage ne vidim.

  • Tupamaros 09:47 24.julij 2016.

    Ni bil nič drugega kot prikriti morilec in verski psihopat.