Svet
21 ogledov

Napad z jeklenkami načrtovale tri ženske

Notre Dame, Pariz Profimedias
V zvezi z najdbo avtomobila s plinskimi jeklenkami pred pariško katedralo Notre Dame je francoska policija priprla tri ženske. Med aretacijami je prišlo do streljanja; ranjena je ena izmed treh osumljenih žensk, poleg nje pa še en policist.

"Tri ženske, stare 19, 23 in 39 let so se kot vse kaže pripravljale na izvedbo zelo nevarnega nasilnega dejanja," je sinoči za francoske medije povedal tamkajšnji notranji minister Bernard Cazeneuve. Dodal je, da je ena izmed treh osumljenih, ki je bila med prijetjem ranjena in pred tem tudi sama ranila policista, hči lastnika avtomobila, v katerem so pred pariško katedralo Notre Dame odkrili šest plinskih jeklenk.

Lastnik avtomobila je v svoji preteklosti na francoskih tleh širil islam; policija ga je po odkritju vsebine pred pariško znamenitostjo parkiranega avtomobila priprla, a po zaslišanju izpustila. Svojo hčerko je med zaslišanji iznačil kot radikalizirano.

Ostale podrobnosti preiskave za zdaj niso znane.

Najdbo jemljejo skrajno resno

Blizu katedrale, ki je ena izmed glavnih turističnih znamenitosti francoske prestolnice in ki jo vsako leto obišče 13 milijonov ljudi, so prejšnji konec tedna odkrili vozilo Peugeot 607, v katerem je bilo šest plinskih jeklenk. Na sumljivo vozilo je opozoril uslužbenec bližnjega lokala.

Vozilo z jeklenkami na zadnjih sedežih je zapuščeno stalo na obrežju Sene nasproti notredamske katedrale. Imelo je prižgane vse štiri smerne kazalce in je bilo brez registrskih tablic. Najdbo so v Franciji so po nizu terorističnih napadov v zadnjem letu dni in pol vzeli skrajno resno.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
  • Ludvik Miholic 22:20 12.september 2016.

    MUCKE BRA

  • Avatar Leon
    Leon 14:59 09.september 2016.

    Žal je to res najbolj zanesljiv sistem proti samomorilcem .

  • Avatar Leon
    Leon 14:57 09.september 2016.

    Religija je opij za ljudstvo !