Svet
18 ogledov

Napadajo uporabnike Google Docs

google drive google+
Nepridipravi so se tokrat spravili na uporabnike Googlove storitve Google Docs.

Tarče ene od zadnjih spletnih prevar so uporabniki storitev Google Docs in Google Drive. Uporabnik prejme sporočilo, ki ima v zadevi vpisano sporočilo "dokumenti" in prejemnika poziva, naj si s pomočjo pripete povezave ogleda "pomemben" dokument v Google Docs.

Povezava ne vodi do Google Docs, ampak na Google, kjer se pokaže lažna stran za prijavo v Googlove račune. Prevaranti so ustvarili mapo v Google Drivu, jo označili kot javno in vanjo naložili dokument. S funkcijo predogleda, ki jo nudi Google Drive, nato dobijo javno dostopen URL, ki ga vključijo v svoja sporočila.

Vstopna stran podobna izvirni

Uporabniki Googlovih računov bodo prepoznali vstopno stran, in če je ne bodo podrobno pregledali, ne bodo opazili razlike. Pod besedilom "One account. All of Google" (En račun za celotni Google) je na izvirni strani napisano, v katero Googlovo storitev se uporabnik vpisuje.

Uporabniki, ki to spregledajo, se vpišejo v račun, s čimer pošljejo svoje podatke prevarantom. Stran jih po vpisu pripelje do Googlovega dokumenta, kar dodatno ne vzbuja nobenega dvoma.

Googlovi računi so priljubljena tarča spletnih prevarantov, saj lahko z njimi dostopajo do številnih storitev, med drugim Gmaila in Google Playa, prek katerega lahko kupujejo aplikacije za Android in druge vsebine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.