Svet
10 ogledov

Napadalca opisujejo kot senco na hodnikih

streljanje pennsylvania
1/5
EPA
Po krvavem pohodu, ki ga je na eni od srednjih šol izvedel 16-letni dijak, so štirje še vedno v kritičnem stanju.

Šestnajstletni Alex Hribal je z dvema nožema zabodel 22 ljudi, štirje so v kritičnem stanju. Večina žrtev je starih od 14 do 17 let. Motiv za napad ni znan, po besedah okrožnega tožilca pa naj bi najstnik policistom, ki so ga vklenili, dejal, da si želi umreti. Policija in FBI sta že opravila hišno preiskavo na mladeničevem domu.

"Pošteno povedano, ne vem, ali se zaveda, kaj je storil," meni njegov odvetnik Patrick Thomassey. Napovedal je, da bo vložil prošnjo, da bi njegovega klienta obravnavali na sodišču za mladoletnike, potem ko so ga obtožili kot odraslega. "Moramo poskrbeti, da bo razumel naravo obtožb in to, kaj se dogaja. Pomembno je, da ga pregleda psihiater in oceni njegovo duševno stanje," dodaja.

"Danes ga poznajo vsi"

Napadalca so dijaki opisali kot tihega fanta, ki se je držal zase. "Dobesedno je bil kot senca na hodnikih. Pravijo, da je imel dekle, ki hodi na drugo šolo, a ne vem. Nihče ga ni zares poznal. A danes ga poznajo," je dejala Kaitlyn Pepper, ki je včasih obiskovala omenjeno šolo. 

Dijakinja Mia Meixner je stala pri svoji omarici, ko je zaslišala, da se nekaj dogaja. "Obrnila sem se in videla dva dijaka na tleh," je opisala. Sprva je mislila, da gre za pretep, nato pa je na tleh zagledala kri. "Videla sem fanta, ki je zabadal ljudi, kako se je dvignil in stekel proč," je rekla. 

"Kot da je nor"

Meixnerjeva je pomagala enemu od deklet, ki ga je Hribal zabodel. "Zaslišala sem stampedo dijakov z drugega konca hodnika in vpitje 'Pojdite ven, moramo oditi, pojdite, tukaj je fant z nožem'. Nato je do mene in dekleta, ki sem mu poskušala pomagati, prišla učiteljica. Rekla je, da bo ona poskrbela za dekle in da naj stečem ven." 

"Bil je zelo tih. Samo delal je to," je opisala vedenje napadalca med napadom. "Na obrazu je imel izraz, kot da je preprosto nor. Tekel je naokrog in preprosto zabodel tistega, ki mu je prečkal pot." Hribala ne pozna dobro, čeprav sta skupaj obiskovala kar nekaj predmetov. "Zase se je držal. Kolikor vem, ni imel veliko prijateljev, prav tako ne vem, da bi ga veliko maltretirali. Pravzaprav se ne spomnim, da bi slišala, da so se kdaj spravili nanj. Bil je bolj tih in ni govoril z veliko ljudi."

Prišel od nikoder

Zdravnik, ki je oskrbel šest žrtev, je dejal, da dijaki sprva niso vedeli, da jih je Hribal zabodel. "Začutili so bolečino in videli, da krvavijo. Skoraj vsi so dejali, da niso videli nikogar, ki bi jim prihajal nasproti," je dejal vodja urgentnega bloka Timothy VanFleet. 

Stanje enega od ranjenih je še posebno kritično. Nož je prebodel jetra, prepono in več pomembnih žil. "Na srečo je nož zgrešil srce in aorto," je dejal kirurg, ki je operiral 17-letnega študenta s hudo poškodbo trebušne stene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.