Svet
72 ogledov

Napadalci iz Pariza so imeli hrvaški mobitel

Pariz po napadih EPA
Teroristi, ki so napadli v Parizu, so uporabljali hrvaški mobitel, danes poroča Večernji list.

V petek, 13. novembra lani, ob pol devetih so štirje moški prišli iz stanovanja v četrti Bobignx, se usedli v clia in v pol ure prispeli pred stadion, kjer so igrali nogometno tekmo med Francijo in Nemčijo. Trije so tam aktivirali samomorilske jopiče in začeli krvavi teroristični pohod po Parizu, v katerem je bilo pobitih 130 ljudi. 

Vozil je 26-letni Belgijec maroškega porekla Salah Abdeslam, ki so ga pred slabima dvema tednoma v spektakularni akciji ujeli v Bruslju. Druga potnika sta bila Francoz iz Belgije Bilal Hadfi in dva Iračana, ki sta iz Sirije prek Hrvaške prišla s ponarejenimi sirskimi dokumenti. 

Približno ob istem času je iz istega stanovanja krenila druga skupina teroristev, ki so se na pohod po kavarnah in restavracijah odpravili pod vodstvom Abdelhamida Abaaouda. Z njim sta v Seat leonu sedela Chakib Akrpugh in Brahim Abdeslam, najemnik stanovanja, ki je sedmim teroristom služilo kot baza za zadnje priprave nekaj dni pred napadom. Med njimi so teroristi uporabljali izključno mobitel iz Hrvaške, poroča Večernji list. 

Mobitel so na Hrvaško poslali iz kitajske tovarne, ko sta iraška terorista s ponarejenimi sirskimi potnimi listi bivala na Hrvaškem. Napadalci naj bi po podatkih fancoskih preiskovalcev kontaktirali tudi z nekom iz Hrvaške. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • asmas 13:30 29.marec 2016.

    mal si hecen.po tvojem veleumnem mišljenju hrvaška meji samo na slovenijo.Ja madžarska nnima meje s hrvaško,pa tudi s letalom se ne da poleteti iz hrvaške.Drugič molči

  • Zmago 09:49 29.marec 2016.

    Ja pa kaj bi zdaj ti pravzaprav rad ??A si mogoče od telekoma, pa ti je žal, da pri vas niso vzeli mobitela ???

  • Five 09:32 29.marec 2016.

    Iz Sirije preko Hrvaške, sta dva iračana prišla v Pariz.Kakšno izmikajoče pisanje. Tudi Slovenijo sta prečila, zakaj se izpostavlja prav Hrvaška?