Svet
3655 ogledov

Napadalec iz Christchurcha je bil tudi v Sloveniji

Napadalec iz Christchurcha
1/3
Z Generalne policijske uprave (GPU) so sporočili, da je bil glavni osumljenec za napad v novozelandskem Christchurchu Brenton Tarrant sredi aprila 2016 na brniškem letališču.

Tja je priletel iz turškega Istanbula. Drugih podatkov o njegovem gibanju ali bivanju v Sloveniji nimajo.

Kot so pojasnili na GPU, nimajo podatkov o tem, ali je oseba bivala v katerem od slovenskih hotelov ali drugih nastanitvenih kapacitetah oziroma koliko časa se je zadrževala v Sloveniji.

V skladu z določili zakona o prijavi prebivališča namreč ne hranijo več podatkov o hotelskih gostih iz takratnega obdobja.

Policija je preverjala tudi druge možnosti potovanja Tarranta, kot je izposoja avtomobilov, a uporabnih podatkov ni pridobila, so še navedli.

 | Avtor:

Avstralski skrajni desničar Brenton Tarrant je glavni osumljenec za petkov napad na dve mošeji v novozelandskem Christchurchu, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi, še več deset pa jih je bilo ranjenih.

Tuji mediji so v preteklih dneh poročali, da je bil novembra lani v Bolgariji, Romuniji in na Madžarskem. Pred tem pa leta 2016 in 2017 tudi na Zahodnem Balkanu, med drugim na Hrvaškem in v BiH.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
 • Avatar Ulborissa
  Ulborissa 00:15 21.marec 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

 • Avatar Leon
  Leon 18:45 20.marec 2019.

  In koga je obiskal ?

 • Avatar krojac
  krojac 18:01 20.marec 2019.

  Nekam mi je bil znan,sem ga videl na letališču.