Svet
9 ogledov

Napadalec je napisal: "Prvenstvo bo grobišče"

Policija v Parizu EPA
Uboj policijskega para v predmestju Pariza je nedvomno teroristično dejanje, je potrdil francoski predsednik Francois Hollande, ki je sklical izredni sestanek svojega kabineta. Napadalec je na svojem Facebook profilu objavil posnetek dela napada in pripisal, da bo Euro postal grobišče.

Kot je že znano, umrla sta 42-letni namestnik vodje policije mesta Mureaux Jean-Baptiste Salbaing in njegova 36-letna soproga. V hiši je bil v času napada tudi njun 3-letni sin, ki pa je ostal nepoškodovan.

Do napada je prišlo ob 20.30 v ponedeljek zvečer, v pariškem predmestju. Policista je napadalec počakal skrit v zasedi; nekajkrat ga je zabodel v trebuh, a policistu je vendarle uspelo uiti, o napadu obvestiti sosede, ki so poklicali policijo. Napadalec ga je dohitel in mu zadal smrtne rane, nato pa se je zabarikadiral v njegovo hišo, kjer je bila 36-letna policistova soproga z njunim sinom. Tudi ona je bila zaposlena na eni izmed policijskih postaj, delala je v administraciji. 

Elitna policijska enota je do tega trenutka že prispela na mesto dogajanja, obrožila hišo, prekinila dovod plina in elektrike ter evakuirala sosesko. Policisti so skušali Aballa prepričati, da bi se predal, a neuspešno. Okrog polnoči so vstopili v hišo, a rešili le 3-letnega dečka,

Francoski mediji so objavili, da je 25-letni napadalec Larossi Aballa povezan z Islamsko državo. Tudi sam je, še tekom pogajanj s policijo potrdil, da se je zaprisegel tej teroristični organizaciji. Francoski policiji je bil poznan že pred včerajšnjim dejanjem. Leta 2013 je bil obsojen na tri leta zapora zaradi sodelovanja s skupino, ki je novačila borce za IS.

Del napada je 25-letnik posnel in ga objavil na svojem Facebook profilu, ob njem pa pripisal, da bo nogometno prvenstvo v Franciji postalo grobišče. Profil, na katerem je Aball pozival k podobnim napadom, kot ga je izvedel sam, je bil z družbenega omrežja včeraj umaknjen.

Nekatera vprašanja v zvezi z napadom ostajajo odprta; ni znano, ali je bil napadalec, glede na to, da je že bil v zaporu zaradi teroristični dejanj, pod opazovanjem policije, ni znano, kako je izbral svoji žrtvi, ni znano, ali je bil del širše teroristične mreže v Franciji, ... Za zdaj oblasti trdijo, da gre za "volka samotarja".

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 4
  • ojla 13:03 16.junij 2016.

    Slovenija vzdržuje te čufirje, jim daje kruh, simpaterizirajo pa z muslimani...Če živiš v Sloveniji sprejmi naše navade in , če ti ni kaj všeč tja od koder si prišel...Cerkev je bila iz strani šolstva zmeraj zapostavljena .Mošeje zapred ,tukaj je ...prikaži več krščanstvo ," kakšen ogled".

  • Avatar čavez
    čavez 22:01 15.junij 2016.

    Avtohtone Slovence skoraj da ne prešteješ na prste, vse ostalo je čefurska muslimanska sodrga ki se je privlekla iz bivše Yuge in zato se ne čudim takim dejanjem, rek ki se sliši v uradih in državnih ustanovah v Sloveniji je ...prikaži več če se ne pišeš na IĆ ne dobiš NIČ.

  • valerijakregar 18:39 15.junij 2016.

    pri nas imamo drugaĆno strategijo :http://nova24tv.si/aktualno/novomeska-gimnazija-dijake-pelje-v-islamsko-molilnico-crncec-gre-za-napad-na-nase-otroke/tiha podpora migrantom.to je noro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!