Svet
47 ogledov

Napadalec v Parizu pod vplivom drog in alkohola

Streljanje v Parizu EPA
39-letni francoski državljan Ziyed Ben Belgacem, ki je v soboto napadel na pariškem letališču Orly, je bil pod vplivom drog in alkohola.

Moški, ki so ga v soboto ubili na drugem največjem francoskem letališču v Parizu, je imel 0.93g alkohola na liter krivi, kar je skoraj dvakrat večja stopnjo alkohola, od dovoljene meje za vožno v Franciji, poleg tega so v krvi našli še sledi kokaina in marihuane.

Vojaka sta ga ustrelila

39-letnik je vojakinji odvzel orožje in dejal, da želi "umreti za Alaha". Vojaka sta ga nato ustrelila. Pred tem je Ben Belgacem je streljal in ranil policista med nadzorom prometa. Streljal je tudi v baru, kjer je preživel petkov večer, ko se je v baru tudi srečal z bratrancem. Zatem se je odpravil na letališče Orly, kjer je napadel trojico vojakov, ki je patruljirala.

Policija ga je nadzorovala

Napadalec je imel zaradi vrste kaznivih dejanj obsežno policijsko kartoteko. Policiji je bil poznan zaradi oboroženih ropov in povezav z mamili. Zaradi možnosti radikalizacije v zaporu, je bil pod nadzorom policije, poroča BBC.

Po prvem incidentu je napadalec vzpostavil stik z očetom in bratom.Oče je v zaslišanju dejal, da sin ni nikoli molil in da je užival alkohol, zatrdil pa je tudi, da ni bil terorist. "nikoli molil in da je pil alkohol".

Vojaki, ki jih je Ben Belgacem napadel, sodelujejo v operacije Sentinel, ki je uvedena zaradi razglasitve izrednih razmer, ki vladajo v Franciji po napadu na satirično revijo Charlie Hebdo januarja leta 2015 in nizu terorističnih napadov v francoskem glavnem mestu novembra istega leta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • allstarr111 11:44 20.marec 2017.

    Ma ne to samo novinarčki pišejo kot jim je ukazano, pač ni bil terorist ampak samo malo nabasan muslić, kao ni nevarnosti za folk da bi se ponovilo ter dogajanje kot so ga že vajeni, edimo kakšen malo okajen obrezani ...prikaži več zna narest frko. Pa sej pr nas je isto, samo bog ne daj ne napisat da je bil ta in ta, edino kar vedo zagotovo od začetka ko niti ne vedo kje je bilo streljanje ipd. DA NE GRE ZA STORILCA POVEZANEGA Z MIGRANTSKIM VALOM. to pa vejo ODMAH TAKOJ :)

  • kapibara 09:59 20.marec 2017.

    Zato pa so vsi pod vplivoma marsičesa, ker se jim to po EU zakonodaji, šteje v olajševalno okoliščino ( če slučajno preživijo)Ni vedno dobra in za vse, demokracija