Svet
1040 ogledov

Strelski pohod z lokom, napadalec ubil pet ljudi

Norveška napad lok
1/3
Epa
V sredo popoldne je v norveškem mestu Kongsberg prišlo do napada, v katerem je umrlo pet ljudi.

Napad se je zgodil nekaj po 18. uri v mestu Kongsberg, jugozahodno od prestolnice Oslo. Moški, ki je uporabljal lok in puščice, je ubil pet ljudi, še dva človeka sta bila v napadu ranjena. 

Policija je prijela 37-letnega danskega državljana, za katerega sumijo, da je izvedel napad. Po do zdaj zbranih informacijah policija ocenjuje, da je napad izvedel sam. Preiskava še poteka, za zdaj še ni jasno, ali gre za teroristični napad ali ne. Prav tako preiskujejo ali je moški med napadom uporabil še kakšno drugo orožje. 

Norveška napad lok | Avtor: Epa Epa

Napadalec je najprej začel streljati z lokom znotraj supermarketa Coop Extra. Med ranjenimi v trgovini je policist, ki v času napada ni bil v službi. Tiskovni predstavnik trgovske verige je kasneje to potrdil in dejal, da nihče od zaposlenih ni utrpel fizičnih poškodb. 

Ena od prič je za lokalni medij TV2 povedala, da je bilo nenadoma slišati, da se nekaj dogaja. Videla je, kako si je neka ženska poiskala zavetje, nato pa je v kotu zagledala moškega, ki je imel v roki lok in puščice. Napadalec se je iz trgovine premaknil na odprto, zato je morala policija zapreti več delov mesta. 

Norveška napad lok | Avtor: Epa Epa

Policiji je napadalca po približno pol ure uspelo obvladati. Po poročanju NRK naj bi napadalec med zaslišanjem sodeloval s policijo. Motiv napada še ni znan.

Oblasti so policistom po vsej državi naročili, naj do nadaljnjega med opravljanjem dolžnosti nosijo orožje. Običajno namreč policija tam ni oborožena. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:14 14.oktober 2021.

    Povsem narobe je razumel pozive ekologov..