Svet
4 ogledov

Napadalec želi pomoč Pakistana

Napadalci so zajeli prestižni hotel Taj Mahal. Žurnal24 main
Edini preživeli izmed desetih napadalcev, ki so prejšnji mesec sejali smrt po Mumbaju, se je po pomoč obrnil na Pakistan. Indija pričakuje, da bo mednarodna skupnost pritisnila na Pakistan.

Pakistanski diplomati v New Delhiju so prejeli njegovo pismo, v katerem je priznal, da so bili vsi napadalci iz Pakistana. Pakistanske oblasti še preučujejo vsebino pisma, Islamabad do sedaj še ni potrdil, da bi bil kateri koli strelec iz Pakistana.

Mohammed Ajmal Amir Qasab je po besedah predstavnika zunanjega ministrstva dejal, da se želi srečati z visokim predstavnikom Pakistana. Qasab naj bi zaprosil za pravno pomoč pakistanskih strokovnjakov, saj ga indijski odvetniki ne želijo zastopati.

Pakistan zanika, Indija pritiska
Odnosi med državama so se po napadih, ki so zahtevali življenja več kot 170 ljudi, zaostrili. Indijski zunanji minister Pranab Mukherjee je nedavno dejal, da mednarodna skupnost ni izvršila dovolj pritiska na Pakistan, ki zanika vpletenost v napade. Mukherjee je Islamabad obtožil "zanikanja“ in "prelaganja krivde“ za napade. "Do sedaj smo ravnali zadržano in upajoč, da bo mednarodna skupnost uporabila svoj vpliv in pozvala pakistansko vlado naj učinkovito ukrepa," je dejal Mukherjee.

Dobro načrtovani napadi
V napadu 26. novembra je deset dobro usklajenih napadlcev sejalo grozo po Mumbaju. Indijski komandosi so tri dni bili boj z napadalci. V eksplozijah in streljanju je umrlo več kot 170 ljudi, več sto je bilo ranjenih. Cilj napadalcev so bili predvsem tuji državljani, ki so takrat bivali v Mumbaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.