Svet
15 ogledov

Napadel bi Libijo in vzel nafto

"Želim si, da mi ne bi bilo treba kandidirati, vendar preprosto ljubim to deželo Žurnal24 main
Milijarder Donald Trump še ni potrdil kandidature za prihodnjega ameriškega predsednika, je pa zadnje čase vse bolj kritičen do Baracka Obame.

"Združene države so zaradi nesmiselnih potez naše zunanje politike postale tarča posmeha po vsem svetu," je prepričan 64-letni Donald Trump. Čeprav še ni objavil svoje kandidature na predsedniških volitvah prihodnje leto, pa v medijih vse ostreje kritizira trenutnega predsednika Baracka Obamo.

"Poglejte Libijo. Poglejte ta nered. Sodelovali bomo v akciji, ne bomo sodelovali. Potrebno bi bilo zamenjati Gadafija, ne želimo ga zamenjati. Nihče ne ve, kaj se dogaja z Gadafijem. Jaz bi naredil drugače. Napadel bi Libijo in vzel nafto ali pa se sploh ne bi vmešaval," je poudaril Trump. V zadnjem intervjuju se je obregnil tudi ob Kitajsko – obtožil jo je, da Američanom krade posel ter manipulira z valuto, zaradi česar so ameriška podjetja popolnoma nekonkurenčna.  

Spomnimo, da je Trump lastnik ogromnega poslovnega imperija, ki se razteza od raznovrstnih poslovanj z nepremičninami vse do lastništva licence za lepotna tekmovanja. Na Forbesovi lestvici najbogatejših zemljanov se s premoženjem v višini 2,57 milijarde dolarjev trenutno uvršča na 420. mesto. Svojo kandidaturo za republikanskega kandidata na predsedniških volitvah mora objaviti do junija letos. "Želim si, da mi ne bi bilo treba kandidirati, vendar preprosto ljubim to deželo," je še dodal Trump.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.