Svet
18 ogledov

Napadel geje, zaključil obisk

Papež Benedikt XVI. je junija med mašo v Vatikanu žrtve spolnih zlorab prosil za
1/13
Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. je štiridnevni obisk na Portugalskem sklenil z veliko mašo na prostem v Portu. Dejal je, da so gejevske poroke nevarne.

Med mašo je papež poudaril, da želi Katoliška Cerkev nadaljevati dialog z različnimi kulturami in verami. Dodal je, da poslanstvo Cerkve dandanes ne zajema le "nekristjanov in oddaljenih dežel, temveč tudi družbenokulturna okolja in predvsem srce, ki je pravi prejemnik misijonarske dejavnosti", s čimer je ciljal na vse večjo sekularizacijo v tradicionalnih katoliških državah.

"Gejevske poroke so nevarne"
Papež je v četrtek na srečanju s predstavniki katoliških organizacij splav in istospolne poroke označil za "najbolj zahrbtno in najnevarnejšo grožnjo skupnemu dobremu". Benedikt XVI. je tako v enem izmed največjih napadov na gejevske poroke poudaril, da se lahko poročita le moški in ženska ter da mora takšen zakon ostati nedotakljiv.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Laura Bush: Skrivaj za gejevske poroke
Medtem ko papež ostro nasprotuje gejevskim porokam, pa je soproga bivšega ameriškega predsednika Georgea Busha mlajšega Laura Bush priznala, da je v času Bushevega predsednikovanja na skrivaj podpirala gejevske poroke.  

V televizijskem intervjuju je še dejala, da sta se z Bushem o tem velikokrat sporekla. "Razumem njegov način gledanja na to in on mojega," je dejala.

"Mislim, da je treba razpravljati o gejevskih porokah. Veliko ljudi ima pomisleke glede tega, saj poroko še vedno vidijo samo kot dejanje moškega in ženske. Toda vem, ko sta partnerja predana drug drugemu in se imata rada, morata imeti enake pravice kot drugi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.