Svet
3466 ogledov

Napadel soseda s kladivom za meso, nato odšel igrat igrice

Umor in poskus umora v Solinu pri Splitu Miranda Cikotic (PIXSELL)
Pretresljive podrobnosti včerajšnjega umora in poskusa umora na Hrvaškem.

Včeraj smo poročali o grozljivem umoru in poskusu umora v kraju Solin pri Splitu na Hrvaškem, v katerem je bil s kladivom za meso ubit 92-letnik. Njegova 82-letna žena je hudo poškodovana in se zdravi v bolnišnici. 

Vsa okrvavlejna se je včeraj uspela priplaziti do sosedov, ki so poklicali na pomoč. Sosedom je povedala, da ju je napadel 24-letnik iz bloka, ki ga je policija po dejanju pridržala. 

87-letnico so operirali

Hrvaški mediji danes poročajo, da je 24-letnik po dejanju odšel v svoje stanovanje in igral igrice. Navajajo tudi, da je bila 87-letnica ponoči operirana v splitski bolnišnici in bo verjetno preživela. 

24-letnika bodo danes prepeljali k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki mu bo zelo verjetno odredil pripor. 

Odprte omare in predali

Slobodna Dalmacija piše, da še vedno ni znan motiv napada, preiskovalci pa so v stanovanju našli "klasičen" nered, ki je značilen za tovrstna dejanja. Stanovanje je bilo razmetano, odprte so bile omare in predali, vendar ni znano, ali je mladenič iz stanovanja tudi kaj odnesel.

Prizorišče umora v kraju Solin pri Splitu, hrvaška policija | Avtor: Miranda Cikotic/PIXSELL Miranda Cikotic/PIXSELL

Žrtvi napada tudi nista bili bogati, saj sta živela skromno upokojensko življenje.

Ko je prišla policija je bil "miren in hladen"

Sosedi so povedali, da je osumljeni mladenič s svojim očetom prišel pogledat, kaj se je zgodilo. Do tedaj je v svojem stanovanju igral igrice. Ko je policija prišla do njega, je bil po pripovedovanju zelo miren in "hladen", za razliko od preostalih članov njegove družine, ki so bili vidno razburjeni. 

Sosedje so bili presenečeni, kdo je osumljeni mladenič. "To bi pričakovala od kakega drogeraša, ki mu je droga oprala možgane," je za Slobodno Dalmacijo povedala ena od sosed. "Bil je vljuden in na prvi pogled normalen. Včasih je popil kavo v bližnjem lokalu in kolikor vem, ni imel problemov s kršenjem zakona."

Prosil je za moko za palačinke

Slobodna Dalmacija piše, da je policija v letu 2016 zabeležila dve prijavi zaradi posedovanja manjših količin marihuane, je pa menda na Facebooku objavljal nasilne fotografije, povezane s satanizmom in drugimi okultnimi simboli. 

Starejša zakonca naj bi ga v stanovanje spustila, zato ker je prosil, če mu lahko posodita moko za palačinke. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.