Svet
30 ogledov

Napadel učiteljico, ker ni želel, da hči izdela razred

Napad v šoli Ivo Cagalj/PIXSELL
Še en napad na osnovni šoli Vrgorac – besni oče napadel učiteljico in njenega sina. Ni želel, da njegova hči izdela razred.

Dvainpetdesetletni oče osmošolke, sicer nekdanji policist, se je v šolo v ponedeljek namenil, da bi pri ravnatelju uredil, da njegova hčerka ne bi izdelala razreda. Njen uspeh ji namreč ni prinašal dovolj točk, da bi se vpisala na srednjo ekonomsko šolo.

"Zavrnili smo njegovo zahtevo. Začel nam je groziti, zato smo ga prijavili policiji. Ne vem, ali so ukrepali. V ponedeljek, ko je videl, da hčerka ni padla razreda, je raztrgal njeno spričevalo in razbijal po šoli. Uničil je zbornico, nato pa napadel kolegico samohranilko in njenega mladoletnega sina," je za Večernji list dejal Ivo Klinac, ravnatelj šole.

Nezadovoljni s policijo

Učiteljico hrvaškega jezika je večkrat udaril, prav tako njenega sina, učenca 4. razreda, ki se je postavil mami v bran. Njegov eno leto starejši brat je doživel šok. V zbornici in na hodniku je prevračal omare, poškodoval je vrata. 

Zaposleni v šoli so nezadovoljni z odzivom policije – napadalec je njihov nekdanji sodelavec. Po ponedeljkovem napadu so ga sicer prijeli in zaslišali. Napad pa so označili kot lažji – ker učiteljica in njen sin nista bila telesno poškodovana. To, da je razbijal šolski inventar, pa so policisti kar spregledali, še piše Večernji list. 

Komentarjev 2
  • mph 22:52 15.julij 2013.

    Ne bo šlo. Živimo v raju demokracije, kjer imajo storilci absolutno prednost pred žrtvami. Ne me vprašat po kateri logiki .... v ostalem pa bi mu tace bilo za polomit s poleni, da nikoli več ne bi niti kozarca prijel ...prikaži več v roke. Je pa tudi čisto naključje, da se ni končalo drugače.

  • Boschtjan Zupanchich 23:22 02.julij 2013.

    Groooznooooo, ... takooooooj za zapahe takele nasilnonestabilne falote !!! !!! !!!