Svet
19 ogledov

Napadli časopis, ki je objavljal karikature preroka Mohameda

Hamburg, požig časopisa EPA
V Nemčiji so neznanci napadli redakcijo časopisa, ki je objavil karikature preroka Mohameda nastale na reviji Charile Hebdo. Žrtev ni bilo.

Neznanci so ponoči skozi okna nemškega časnika Hamburger Morgenpost vrgli kamne in zažigalni predmet. V napadu ni bil nihče poškodovan. Časnik je pred tem objavil karikature Mohameda iz francoskega satiričnega tednika Charlie Hebdo, ki je bil ta teden tarča terorističnega napada.

Policija ima dva osumljenca

Policija je pridržala dva osumljenca, državno tožilstvo pa je odprlo preiskavo.

V napadu na nemški časopis sta bila poškodovana dva prostora v spodnjih nadstropjih napadenega poslopja. Vnel se je tudi  tudi ogenj, ki pa so ga hitro pogasili, je povedal predstavnik policije.

Napadalci niso bili v stiku

Po sredinem napadu v Parizu je Hamburger Morgenpost na naslovnici objavil tri karikature iz Charlie Hebdoja s podnapisom "Toliko svobode mora biti omogočene!"

Policija ni odkrila nobene neposredne povezave med francoskimi in nemškimi napadalci. "Po informacijah francoskih kolegov ni bilo med napadalci nobenih komunikacij," piše Welt am Sonntag. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.