Svet
48 ogledov

Napadli hotel in ubili najmanj deset ljudi

somalija eksplozija EPA
Oboroženi napadalci so vstopili v hotel sredi Mogadiša, potem ko je pred hotelom odjeknila bomba. Poročajo o najmanj desetih smrtnih žrtvah.

Napadalci, pripadniki skupine al-Shabab, so si za tarčo izbrali hotel Ambassador, v katerem so nastanjeni politiki in vladni uslužbenci. BBC navaja, da je bilo ubitih deset ljudi, napad pa naj bi bil končan. 

Kot poroča BBC, je eksplozija avtomobila bombe povzročila ogromno materialno škodo. Ranjenih naj bi bilo približno 40 ljudi. Glavna bolnišnica je nabito polna. Eden od zdravnikov je dejal, d ačesa takega še ni videl. 

Spopadi med vladnimi silami in skrajno islamsko skupino al-Shabab, ki je povezana z Al Kajdo, trajajo že več let. Danes je vlada sporočila, da so ubili člana skupine, ki je vodil napad na univerzo Garissa v Keniji aprila lani, v katerem je umrlo 148 ljudi. Poleg omenjenega moškega, naj bi ubili še petnajst drugih pripadnikov skupine. 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.