Svet
7 ogledov

Napadli, ko so šli po plačo

Iz banke, v kateri se je zgodil napad, se je vil dim. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V napadu na banko v mestu Džalalabad na vzhodu Afganistana je umrlo najmanj 18 ljudi, več kot 70 je ranjenih. Odgovornost so že prevzeli talibani.

Vladni uslužbenec Salman je dejal, da je bil v banki, ko je vkorakala sedmerica oboroženih moških, oblečenih v uniforme mejne policije. Iz stavbe je bilo najprej slišati streljanje, kmalu zatem pa še eksplozije. Napadalci so bili oboroženi s puškami in granatami.

Guverner province Nangarhar Gul Agha Sherzai je dejal, da so se trije od sedmih napadalcev znotraj stavbe razstrelili. Med najmanj 18 mrtvimi in več kot 70 ranjenimi so tako civilisti kot člani afganistanskih varnostnih sil.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Zapisali so, da so trije samomorilski napadalci vstopili v banko ravno v času, ko so pripadniki varnostnih sil prišli po plače.

Predsednik Hamid Karzaj je napad že obsodil. "Ljudje so šli na banko po opravkih in prišli po plačo. Napad še enkrat dokazuje, da teroristi ne želijo, da bi ljudje v Afganistanu živeli v miru," je dejal.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.