Svet
65 ogledov

Naplavilo na tisoče mrtvih kozic

mrtve kozice Youtube
Na obalo republike Čile je danes naplavilo na tisoče mrtvih kozic. Podoben dogodek se je zgodil že prejšnji mesec, ko je naplavilo skoraj 100 mrtvih morskih živali.

Danes je na čilsko obalo naplavilo na tisoče mrtvih kozic, piše Skx News. To je že drugi primer naplavljenih morskih živalih v roku enega meseca na obalo Južne Amerike. Prejšnji mesec je namreč v Peruju naplavilo skoraj sto mrtvih morskih živali.

Oblasti so zaskrbljene

Vodja preiskave je povedal, da so policisti izbrali vse možne vzorce, ki bi jim lahko povedali razlog za množični pogin kozic. "Danes se trudimo zbrati čim več dokazov, ki bi nam pokazali krivca za ta zločin, ki se je zgodil naravi," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi. Da se bo policija potrudila raziskati "zločin" pa je potrdil tudi Victor Casanova iz čilske enote za zločine, ki se zgodijo na področju okolja in kulture.

"Odšli bomo na Coronel Bay in izmerili temperaturo morja, električno prevodnost in količino kisika v njem, ki je še najbolj pomemben," je še dodal Casanova.

Število naplavljenih živali v Južni Ameriki narašča

V zadnjih letih je število naplavljenih živali na obalah Južne Amerike močno naraslo. Februarja je na perujsko obalo naplavilo na desetine mrtvih morskih živali, med katerimi so bili morski levi, delfini, morski psi in morske ptice.

Strokovnjaki menijo, da so razlogi za pogin odvisni od vrste živali in lokacije, kjer se je ta zgodil. Kljub temu pa predvidevajo, da bi bili za množični pogin živali možnih več razlogov. Kriv bi lahko bil virus, razlitje nafte ali pa celo zastrupitev hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.