Svet
19 ogledov

Naplavilo trupla potnikov A310

V prvih dneh po strmoglavljenju so na Komorih na novice o potnikih čakali kar na Žurnal24 main
Ob obali Tanzanije so našli 13 trupel, ki naj bi pripadala potnikom strmoglavljenega jemenskega letala.
''Imamo poročilo lokalnih oblasti z otoka Mafia, da so odkrili okoli 13 trupel,'' je dejal predstavnik tanzanijskega premierja. Našli so tudi ostanke airbusa. Letalo družbe Yemenia je strmoglavilo konec junija v Indijski ocean v bližini Komorov. Med najdenimi trupli naj bi bili tako Evropejci kot Afričani, med drugim tudi dva otroka. Če bodo potrdili, da gre pri truplih res za žrtve nesreče jemenskega letala, bodo to prva najdena trupla. Na krovu je sicer bilo 153 ljudi, nesrečo pa je skorajda čudežno preživela 14-letna deklica.

Črnih skrinjic še ni
Komorske oblasti še vedno iščejo trupla potnikov in razbitine letala. Pri iskanju črnih skrinjic so bili do zdaj neuspešni. Območje iskanja so zožili na 300 metrov v premeru, v nedeljo je francoska podmornica zaznala signal črnih skrinjic, vendar ju do zdaj še niso našli. Bili naj bi na globini med 500 in 1.200 metrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.