Svet
1 ogledov

Napovedala obisk Obame in razkrila srce

Žurnal24 main
Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je med obiskom v Ankari napovedala, da bo ameriški predsednik Barack Obama v naslednjem mesecu obiskal Turčijo, nastopila pa je še v pogovorni oddaji.

Njen obisk Turčiji je bil namenjen izboljšanju odnosov med državama, ki so se ohladili zaradi ameriške invazije na Irak. Turčija, članica zveze Nato, leta 2003 ni dovolila uporabe svojega ozemlja za napad na Irak.

Zadnja ljubezen
Clintonova je diplomatsko pot znova izrabila tudi za obisk pogovorne oddaje, tokrat priljubljenega televizijskega šova Hadi Gel Bizimle (Pridružite se nam).

Med drugim je morala povedati, kdaj se je nazadnje zaljubila. " Oh, to je bilo tako daleč nazaj, ko sem leta 1971 na univerzi spoznala Billa,“ je dejala prva dama ameriške diplomacije.

Na vprašanje, kako se je soočala z grenkimi izkušnjami v zasebnem življenju, je odvrnila, da z ljubeznijo. "In odpuščanjem. In prijateljstvom. In s pomočjo družine. Veste, družina, vera, prijatelji so bistvo mojega življenja, ne poznam nikogar, ki nikoli ne bi naletel na čeri.

Nastopi v pogovornih oddajah in srečanja z ljudmi so del njene strategije, da bi se približala prebivalcem držav, ki jih obiskuje, in tudi tako popravila splošno razpoloženje do Združenih držav.

Rada bi nakupovala
Turškim gledalcem je zaupala, da je zaradi kariere žrtvovala večino zasebnosti, kar najbolj obžaluje. " Pogrešam nakupovanje, posedanje v obcestnih kavarnah, srkanje kave in opazovanje ljudi okoli mene,“ je povedala Clintonova.

Hkrati je priznala, da nima ravno občutka za modo. Svojo hčerki Chelsea je menda že večkrat dejala, da je modni gen pri prvih damah ZDA eno generacijo preskočil. Zato pa je pohvalila izjemen občutek za oblačenje nove prve dame ZDA Michelle Obama.

"Sama sem bila prva dama in vem, kako pomembna naloga je to. Michelle Obama jo opravlja izvrstno, hkrati pa se v polni meri posveča svojima hčerama. Ni jima lahko, njun oče je predsednik države, oni pa sta še otroka,“ je turškim gledalcem dejala Clintonova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.