Svet
13 ogledov

Napovedali ustavno presojo reforme

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Zgornji dom parlamenta v Franciji je sporno pokojninski reformo že potrdil, zgornji naj bi jo danes. Socialisti napovedujejo ustavno presojo.

Francoska pokojninska reforma, zaradi katere Francozi že več tednov protestirajo na ulicah, naj bi danes prestala zadnje glasovanje. Po tem, ko jo je potrdil zgornji dom parlamenta (senat), naj bi jo danes potrdil še spodnji dom parlamenta.

Svetovalec francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, Raymond Soubie, ki skrbi za socialne zadeve, je po dogodkih v zadnjih dneh dejal, da bi v bodoče morali znova začeti pogajanja s sindikati.

Vodja poslanske skupine socialistov v narodni skupščini Jean-Marc Ayrault pa je včeraj že napovedal presojo o skladnosti reforme s splošnimi pravnimi načeli pred pristojnim telesom, ustavnim svetom. Če se bo res pritožil, Sarkozy reforme v podpis zagotovo ne bo dobil sredi novembra, kot je predvideno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.