Svet
23 ogledov

Narkokralj zahteva 95 tisoč evrov

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Srbski narkokralj Darko Šarić toži Srbijo, ker naj bi najvišji državni funkcionarji kršili "domnevo nedolžnosti".

Eden najbolj iskanih beguncev srbskega podzemlja Darko Šarić, ki je obtožen tihotapljenja več kot dveh ton kokaina, toži Srbijo, ker naj bi po njegovem najvišji državni funkcionarji kršili "domnevo nedolžnosti", poroča Blic.

Nedolžen do začetka sojenja
Kot je sporočil Šarićev odvetnik Zdenko Tomanović, begunec od Srbije zahteva, naj mu izplača najmanj deset milijonov dinarjev (95 tisoč evrov). Šarićev odvetnik je tožbo podal zaradi izjav srbskega predsednika Borisa Tadića, ministrice za pravosodje Snežane Malović, ministra za notranje zadeve Ivice Dačića in državnega sekretarja ministrstva za pravosodje Slobodana Homena, ki so s svojimi javnimi nastopi, v katerih so Šarića razglašali za krivega, "pod vprašaj postavili pravično sojenje". Šarićev odvetnik je še dejal, da predstavniki državnih organov pred začetkom sojenja ne smejo nikogar razglašati za krivega, niti Darka Šarića.

Homen je dejal, da ga "veseli, ker Šarić verjame v pravično sojenje v Srbiji". "Edini korak, ki bi ga moral zdaj narediti, je, da se pojavi v Srbiji, se preda našim oblastem in na sodišču dokaže svojo nedolžnost," je dodal.  

Šarićevi skupini bodo začeli soditi 20. septembra, čeprav je Šarić na begu. Na zatožno klop bo sedlo 13 od skupno 20 obtoženih, saj jih je poleg Šarića na begu še šest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.