Svet
21 ogledov

Narkomafija grozi srbskemu političnemu vrhu

(Foto: Interpol) Žurnal24 main
Srbska mamilarska mafija se ne bo le potuhnila. Pajdaši zloglasnega Darka Šarića, ki ima svoje lovke tudi v Sloveniji, grozijo srbskemu političnemu vrhu, tudi donedavnemu predsedniku države Borisu Tadiću.

Za srbski Press so potrdili, da dobivajo Boris Tadić in drugi člani urada za koordinacijo sveta za državno varnost resne grožnje klana srbskega narkokralja Darka Šarića.

Z grožnjami je seznanjen tudi novi srbski predsednik Tomislav Nikolić, ki je Tadiću ponudil varovanje njega in njegove družine, prav tako "ni in ne bo zahteval, da se Tadić izseli iz rezidence, ki jo je dobil v uporabo kot predsednik Srbije", piše srbski Press.

Kriminalci naj bi imeli poleg Tadića na muhi vse člane omenjenega urada, ki so ga ustanovili leta 2007 po vzoru nemškega. Mediji so že pisali o tem, da je Šarić načrtoval Tadićev umor in za to že najel morilce.

Trgovali na veliko

Februarja letos se je v Beogradu sicer začelo sojenje Šariću in štirim njegovim pajdašem zaradi tihotapljenja 990 kilogramov kokaina iz Brazilije. Šariću sodijo v odsotnosti, saj je na begu od leta 2009.

Njegova mreža je razpredena po Srbiji in Črni gori ter sega tudi v Slovenijo. Del slovenske frakcije naj bi bila skupina, ki ji trenutno sodijo v zadevi Balkanski bojevnik.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.