Svet
19 ogledov

Naročil ženin umor, ta ga je presenetila

senca Shutterstock
Moški v Melbournu je naročil ženin umor in zanj tudi plačal. Soproga ga je s svojim prihodom pred njuno hišo – takrat, ko naj bi bila že mrtva – šokirala.

Presenečenje! Še vedno sem živa!” je moškemu, s katerim si je obljubila večno zvestobo, zabrusila Noele Rukundo. Njen mož Balengo Kalal bi zaradi šoka skoraj padel v nezavest. Žena, ki naj bi bila že mrtva, se je nenadoma pojavila pred njuno hišo in vpričo sosedov nagovorila svojega moža. Da bi se prepričal, da je to v resnici ona, se jo je dotaknil.

Kot piše Independent je moški naročil umor svoje žene, s katero sta bila par deset let, in zanj tudi plačal. Ko se je pojavila pred njunim domom, ko se je je dotaknil in se prepričal, da je živa, se je hitel opravičevati in zagotavljati, da mu je žal. Za opravičila je bilo vendarle prepozno, s seboj ga je odpeljala policija, na sodišču je svojo krivdo priznal in se soočil z 9-letno zaporno kaznijo.

Vzeli denar, posla niso opravili

Vse se je začelo leto pred tem, ko je Noele odšla na pogreb svoje matere v Burundi. Ko je večer pred pogrebom odšla v hotel, jo je poklical mož in ji rekel, naj gre na svež zrak. To je storila, mislila je, da mož skrbi zanjo. Zunaj jo je čakal moški in vanjo usmeril pištolo.

Prevezal ji je oči in jo odpeljal neznano kam. Pridružili so se mu še sodelavci in jo privezano spraševali, kaj neki je storila svojemu možu, da je ta plačal njen umor. Vprašala jih je o čem neki govorijo in povedali so ji, na kar se je samo nasmejala in rekla, da so najbrž nori.

Da bi ji dokazali resnico, so poklicali njenega moža, ki je na drugi strani telefonske linije jasno rekel: “Ubijte jo!” Na njeno srečo plačanci tega niso nameravali storiti že od samega začetka; po dveh dneh so jo izpustili, dali so ji celo mobilni telefon, posnetke pogovorov z njenim možem in potrdilo o plačilu naročenega umora, sedem tisoč avstralskih dolarjev.

Ljubosumje

S pomočjo avstralske ambasade se je vrnila domov, kjer se je najprej obrnila na duhovnika, da bi ji pomagal v stiski. Njen mož je medtem sosedom in prijateljem povedal, da je umrla v prometni nesreči. Ravno ko so se zbirali ob žalovanju po njeni smrti, se je pojavila pred hišo.

Na sodišču je povedal, da je umor svoje žene, sicer mame osmih otrok, naročil zato, ker je bil prepričan, da ga bo zapustila zaradi drugega moškega. 

Komentarjev 1
  • malonaokoli 06:35 06.februar 2016.

    ali ni bolj preprosta ločitev in preselitev v drugi kraj ? tako stori vsak normalen partner...