Svet
17 ogledov

Nasa išče astronavte

Astronavt Christopher Cassidy na četrtem sprehodu. Žurnal24 main
Ameriška vesoljska agencija Nasa išče nove astronavte. Agencija na svoji spletni strani poziva vse zainteresirane, da se prijavijo.

V Nasi se bodo kmalu soočili z odhodom večjega števila astronavtov veteranov. Nasa po upokojitvi svojih raketoplanov nima več lastnih plovil, zato na Mednarodno vesoljsko postajo letijo z ruskimi raketami Sojuz.

Na svoji spletni strani so tako objavili poziv vsem zainteresiranim, da se prijavijo za njen program izbora kandidatov za astronavte. Kandidati lahko svojo prijavo oddajo prek spletne strani ameriške vlade www.usajobs.gov.

Kakšni so pogoji?

Med pogoji, ki jih Nasa postavlja, je diploma s področja znanosti, strojništva ali matematike in tri leta ustreznih delovnih izkušenj. Izkušnje s področja letenja z reaktivnimi letali so še posebej zaželene, na razpis pa se lahko prijavijo tudi vzgojitelji v vrtcu.

Prijave na razpis je mogoče poslati do 27. januarja 2012, končni izbor kandidatov pa bo opravljen leta 2013, ko se bo tudi začelo urjenje, so zapisali na spletni strani Nase.

Komentarjev 1
  • kovy 09:15 18.november 2011.

    tko čist btw, tam piše da us citizents only...