Svet
15670 ogledov

Slovenci ujeti v streljanje v Strasbourgu

streljanje Strasbourg
1/4
S. H. H.
Streljanje na ulicah Strasbourga. Policija poroča o več mrtvih in ranjenih.

V centru Strasbourga je okoli 20. ure prišlo do strelskega napada. umrle so štiri osebe, najmanj 11 je ranjenih.

Storilec je na begu in naj bi bil ranjen. Policija je potrdila, da je napadalec na seznamu nevarnih oseb in da je šlo za teroristični napad. Strelec je s kraja napada pobegnil s taksijem.

Ljudi so pozvali, naj ostanejo doma oziroma v zaprtih prostorih. Ustavljen je mestni promet, središče Strasbourga, ki je na nekakšnem otočku, je nepredušno zaprto.

V Strasbourgu večje število Slovencev

 "Na ulicah je slišati streljanje. Policisti so nam ukazali, naj se skrijemo in uležemo na tla," nam je iz Strasbourga sporočila naša novinarka Sergeja Hadner Hvala, ki spremlja zasedanje Evropskega parlamenta. "Povsod so močno oboroženi policisti, vojaki, slišimo sirene in kričanje policistov." 

streljanje Strasbourg | Avtor: S. H. H. S. H. H.

Sprva so jim policisti ukazali, naj si zavetje poiščejo v enem od tamkajšnjih lokalov, zdaj pa so jih skrili v bližnjo kinodvorano, kjer je trenutno približno 50 ljudi. "Ljudje so mirni. Prinesli so nam vodo. Lahko le čakamo, saj nam ne dovolijo zapustiti prostora," je dodala.  

"Nekateri so prestrašeni, drugi jočejo, tretji se pogovarjajo. Med nami je tudi dojenček," o tem, kaj se dogaja znotraj dvorane pravi naša sodelavka. "Ne pustijo nas niti na stopnice." 

"Naš prijatelj je v nekem drugem lokalu. Tam jih je osebje peljalo v zgornje nadstropje, kjer so stanovanja, in jim naročilo, naj ostanejo tam," nam je še povedala. 

streljanje Strasbourg | Avtor: S. H. H. S. H. H.

 

Zaradi dogajanja na ulicah je zaprt tudi Evropski parlament, v katerem ostajajo številni poslanci in drugi tam zaposleni. Kot je na Twitterju zapisala naša evropska komisarka Violeta Bulc, je do streljanja prišlo v delu mesta, kjer je bila kakšno uro pred napadom tudi sama. Zdaj je skupaj s svojo ekipo v stavbi Evropskega parlamenta. Evropski paralament naj bi bil zaprt še vsaj dve uri, je prek Twitterja sporočila poslanka Romana Tomc.

Do napada je prišlo v bližini trga Kleber v peš coni v centru mesta, kjer v teh dneh poteka božični sejem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 10:19 13.december 2018.

  Twiti poslancev iz temne strani parlamenta so sramotni za državo ,ki se ima za pravno in demokratično . Pljuvanje po izbrancih ljudstva,ki niso nekomu po godu so primitivni in kažejo na značaj človeka . Čudi me ,da se ne oglasi ...prikaži veči Pahor ,ki se ponavadi oglaša tam ,kjer ni potrebno in nas obogati za izkušnje iz njegovih mladih let ...........s slikcami seveda.

 • Franjo Erman 09:36 13.december 2018.

  bo potrebno počasi začeti razmišljati, kakšno orožje si naj nabavimo, če hočemo preživeti

 • majab 23:50 11.december 2018.

  Fajonist kulturno obogatil Strasbourg!