Svet
15 ogledov

Nasa zbira sporočila za časovno kapsulo

Zemlja vesolje Shutterstock
Ameriška vesoljska agencija Nasa je pozvala javnost naj prek družbenih omrežji prispeva sporočila, ki bi jih lahko čez dve leti s časovno kapsulo poslali na asteroid.

Vesoljsko vozilo, ki ga bodo izstrelili leta 2016, naj bi se z asteroidom Bennu srečalo šele leta 2019. Vozilo bo na površju asteroida zbiralo različne vzorce in se nato vrnilo nazaj na Zemljo leta 2023. Robotska misija naj bi dve leti potekala na 500 metrov širokem asteroidu, zbrala pa naj bi okoli 60 gramov materialov iz površja.

Nasa zbira predvsem sporočila na teme povezane z raziskovanjem vesolja in napovedmi, kako bodo videti vesoljske aktivnosti leta 2023, ko bodo uslužbenci Nase sporočila ponovno prebrali. Za polet v vesolje pa bodo izbrali 50 tvitov in 50 fotografij.

Sporočila lahko oddate prek Twitterja z dodano oznako #AsteroidMission in prek Instagrama, prav tako z oznako #AsteroidMission. Ideje in zamisli o prihodnosti lahko prispevate še do 30. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.