Svet
7 ogledov

Našel denar, nato umrl

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Wayne je avgusta 2011 na svojem vrtu med pobiranjem brokolija našel 150 tisoč dolarjev. Še preden mu jih je uspelo zapraviti, je umrl. Denar naj bi bil preklet.

51-letni Wayne Sabaj je zaradi sladkorne bolezni umrl le nekaj dni po tem, ko je sodišče razsodilo, koliko denarja, ki ga je našel na vrtu, mu pripada. Njegovega očeta je ob novici zadel infarkt; zdravniki se še vedno bojujejo za njegovo življenje. Za svoj del pa je zaprosila tudi sosedina hči, piše Chicago Tribune.

Verjel, da je denar zaklet

Soseda Delores Johnson, ki je umrla decembra v 87. letu starosti, je 150 tisoč dolarjev zakopala na vrtu. Kam je skrila denar, ni zaupala niti svoji hčerki, saj je verjela, da je zaklet.

"Kot kaže, je Johnsonova vedela, da je denar zaklet," je dejal odvetnik, ki je zastopal nesrečnega Sabaja. Kljub temu odvetnik upa, da bo sodišče dokončno razsodilo, koliko denarja komu pripada.

Odvetnik se boji plačila

Je pa odvetnik medijem zaupal še, da se je pred kratkim oglasil moški, ki je trdil, da gre za denar, ki so mu ga roparji odnesli iz trgovine leta 2010. Vendar se je kmalu premislil. Ni znano, ali je izjavo umaknil, ker se je bal, da bi ga dobili na laži, ali ker se je bal prekletstva.

Celotna zgodba je prišla celo tako daleč, da tudi odvetnik razmišlja, ali bi po končanem procesu sploh vzel plačilo svojih klientov, saj se boji, da bi se tudi njemu zgodilo kaj hudega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.