Svet
16 ogledov

Našla sta se dvojčka, ki so ju ločili takoj po drugi svetovni vojni

Dvojčka, ki sta se našla po 70 letih Žurnal24 main
Poljska dvojčka George Skrzynecky in Lucian Poznanski po sedemdesetih letih spet skupaj.

Našla sta se preko Rdečega križa, tako kot mnoge na silo ločene družine, ki so po drugi svetovni vojni imele to srečo in ponovno zaživele skupaj. Dvojčka George Skrzynecky in Lucian Poznanski sta za to potrebovala celih 70 let. 

Kot piše The Independent, sta se George in Lucian rodila poljski materi, ki so jo med drugo svetovno vojno nacisti deportirali v delovno taborišče v Nemčiji. Leta 1946, hitro po osvoboditvi taborišča, je mlada Poljakinja v Kasslu v Nemčiji rodila fanta, vendar je bila preveč bolna, da bi skrbela zanju. Dvojčka so istega leta sicer odpeljali na Poljsko, vendar sta zanju poskrbeli različni družini in jima zamolčali posvojitev.  

Da ima brata dvojčka, je Poznanski izvedel ob vpoklicu v vojsko, Skrzynec pa pri sedemnajstih, ko je na skrivaj brskal po dokumetnih. Po odkritju resnice in dejstvu, da sta mu starša skrivala posvojitev in brata, je v družini Skrzynecky prišlo do razkola, zato se je George preselil v ZDA.

"Vse življenje sem želel izvedeti, kdo je moja  družina," je ob ganljivem srečanju, ki sta ga brata organizirala na Poljskem, dejal George Skrzynecky, Lucian Poznanski pa:"Kakšen dobitek na loteriji, zame je najbolj pomembno to, da imam ob sebi svojega brata."

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1