Svet
3 ogledov

Naslednji teden ne bodo preklinjali

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Kaliforniji je predstavniški dom odločil, naj bo prvi teden marca teden brez preklinjanja. Pobudo za to je dal najstnik iz Pasadene.

Predstavniški dom kongresa v Kaliforniji je potrdil resolucijo, s katero se prvi teden marca razglaša za teden brez preklinjanja. Naslednji teden bo o tem glasoval še senat.

Resolucija pa ne predvideva nikakršnih sankcij za kršitelje. V predstavniškem domu le upajo, da si bodo ljudje zadevo vzeli k srcu. Pobudo za resolucijo je sicer dal najstnik iz Pasadene McKay Hatch, ki je leta 2007 ustanovil srednješolski klub, v katerem se ne preklinja. Sledili so mu tudi v drugih zveznih državah ZDA, kjer so prav tako ustanovili podobne klube.

Hatch si je v Sacramentu ogledal glasovanje. Ob tej priložnosti je dejal, da obstaja zveza med preklinjanjem in drugimi problemi pri vedenju, kot sta nasilništvo in uživanje drog. Izrazil je navdušenje nad sprejetjem resolucije in upanje, da jo bodo sprejeli tudi v drugih državah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.